Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 16 de febrer

Macrorepresentació dels ‘Pastorets’ aquest dissabte per celebrar el Centenari de l’obra

29 de setembre de 2016Un total de 300 actors i actrius de 20 grups teatrals donaran vida als personatges creats per Josep M. Folch i Torres

 

Palau-solità i Plegamans acull aquest dissabte, 1 d’octubre, l’acte central del Centenari dels Pastorets, obra escrita per en Josep M. Folch i Torres l’any 1916, poc abans de la seva primera representació, el 24 de desembre del 1916. Un total de 20 grups teatrals de tot Catalunya s’encarregaran de representar-la, fent pujar a l’escenari uns 300 actors i actrius. La representació serà a les 17.00h, a la pista coberta del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. L’entrada és completament lliure.

 

“Serà com un tastet dels millors Pastorets que es representen arreu de Catalunya”, explica Lluís Folch, nét del cèlebre escriptor i director de la Fundació Folch i Torres, arxiu-museu dedicat a l’obra dels germans Folch i Torres, amb seu al Castell de Plegamans. “Volíem que els protagonistes de l’acte central siguin les persones que, cent anys després, continuen representant l’obra”, afegeix Folch.

 

“Cada grup s’encarrega de representar un quadre de l’obra”, ha explicat Oriol Alonso, regidor escènic de la representació, als micròfons de Ràdio Palau. El Grup de Teatre Farrigo-Farrago, de Palau-solità i Plegamans, és un dels que participarà en aquesta representació. El públic que hi acudeixi veurà la versió íntegra i completa de l’obra que va escriure Josep M. Folch i Torres. “És potser el primer cop que 20 grups de teatre s’uneixen per representar la mateixa obra”, reflexiona Alonso.

 

Si bé la representació dels Pastorets serà l’acte més multitudinari de la jornada, Palau-solità i Plegamans acull aquest dissabte altres actes relacionats. El programa complet de la jornada central del Centenari és el següent:

 

 • Tallers i activitats per a adults i infants
  10.00h – Teatre de la Vila, Sala Polivalent i carrers de la Zona de Vianants.
 • Homenatge a actors i tècnics veterans
  12.00h – Jardins de la Casa Folch (c. Castell, 27 / av. Catalunya, 192).
 • Dinar popular
  14.00h – Pista poliesportiva coberta del pavelló d’esports Maria Víctor (pg. de la Carrerada, s/n)
 • Acte protocol·lari
  16.30 – Pista poliesportiva coberta del pavelló d’esports Maria Víctor (pg. de la Carrerada, s/n)
 • Representació conjunta dels ‘Pastorets’ de Josep M. Folch i Torres, per part de 20 grups de diversos indrets de Catalunya
  17.00 – Pista poliesportiva coberta del pavelló d’esports Maria Víctor (pg. de la Carrerada, s/n)

El Centenari dels Pastorets, però, va més enllà d’aquesta diada central a Palau-solità i Plegamans, donat que la Generalitat de Catalunya ha declarat el 2016 Any Pastorets. No en va, segons la pròpia Generalitat, “és l’obra catalana de la qual s’han fet més representacions”. I és que cada Nadal es representa a la pràctica totalitat dels pobles de Catalunya.


La commemoració oficial va iniciar-se el 17 d’octubre del 2015, en una acte celebrat al Teatre Nacional de Catalunya, amb la participació de Ramon Folch i Camarasa, escriptor i fill de Josep M. Folch i Torres, i de Toni Albà, actor designat ambaixador del Centenari, entre altres personalitats. L’acte de cloenda del Centenari tindrà lloc el 10 de desembre a Montserrat. Entremig s’han fet tota mena d’activitats a diferents indrets de Catalunya, des d’una mostra fotogràfica al Metro de Barcelona fins a un Concurs de Cuplets celebrat a Sant Feliu de Llobregat, passant per conferències, congressos o una tamborinada. Els actes del Centenari dels Pastorets són organitzats per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i la Fundació Folch i Torres.Imatges relacionades

 • Pastorets centenari logotip

  Pastorets centenari logotip

 • 160929 pastorets 12afestapastorets2012 autor lluisfrances 2

  160929 pastorets 12afestapastorets2012 autor lluisfrances 2

 • 160929 pastorets 12afestapastorets2012 autor lluisfrances

  160929 pastorets 12afestapastorets2012 autor lluisfrances

Enllaços relacionats