Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Procés participatiu perquè la ciutadania expressi què ha de ser prioritari als pressupostos 2017

3 d'octubre de 2016La consulta ciutadana s’obre avui i es tanca el 16 d’octubre. Poden participar-hi les persones que tinguin 16 o més anys

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans engega avui un procés participatiu perquè la ciutadania del municipi expressi quins aspectes considera que han d’estar prioritàriament finançats als pressupostos municipals del 2017 i quines actuacions creu necessàries per a la vila.

 

La consulta sobre els Pressupostos participatius és oberta fins al 16 d’octubre. Poden expressar-se totes les persones que estiguin empadronades al municipi i que tinguin 16 anys o més. Cada ciutadà o ciutadana només pot opinar una vegada en aquest procés participatiu. L’Ajuntament ha habilitat dues vies perquè tota la ciutadania pugui dir-hi la seva. Es pot fer a través d’Internet, al web ‘Pressupostos participatius 2017, o bé omplint una butlleta –disponible als punts de participació i al web municipal-, que després cal dipositar a les urnes que s’han instal·lat a tres edificis municipals:

 

  • Casa Consistorial (pl. de la Vila, 1).
  • Masia de Can Cortès (c. Camí Reial, 56)
  • Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor (pg. de la Carrerada, s/n)

Marc Sanabria, regidor d’Economia i Participació Ciutadana, especifica que en aquest procés participatiu es convida a la ciutadania a pronunciar-se en dos sentits: “D’una banda, establir un ordre entre cinc opcions, indicant quines es consideren més prioritàries; de l’altra, pot fer una proposta completament lliure, de qualsevol àmbit, que voldria que s’inclogués al pressupost”.

 

El regidor explica que es tracta de “començar a posar el fil a l’agulla”, ja que és la primera vegada que l’Ajuntament organitza un procés participatiu sobre els pressupostos des de fa més de 10 anys. “Volem començar i veure com funciona i cap a on anem i, evidentment, saber com són d’importants per a la ciutadania les propostes que se’ls demana que prioritzin”, amplia Sanabria, qui, en qualsevol cas, deixa clar que es continuarà destinant recursos a les cinc propostes: “Algunes d’elles són intocables perquè estan recollides al Pla de Govern o perquè ens hi hem compromès”.

 

En paral·lel, Sanabria destaca com a “molt important per al procés participatiu” el camp en blanc per formular una proposta lliure: “Amb aquesta segona part volem que la ciutadania tingui l’opció d’indicar actuacions que consideri necessàries per a la vila, per tal que siguin valorades”. Un cop es tanqui el període de consulta l’Ajuntament difondrà el resultat del procés participatiu.Imatges relacionades

  • Urna instal·lada a Can Cortès amb motiu dels Pressupostos participatius 2017.

    Urna instal·lada a Can Cortès amb motiu dels Pressupostos participatius 2017.

Enllaços relacionats