Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 14 d'agost

El Conseller d'Educació Ernest Maragall es compromet a impulsar la creació d'una nova escola a Palau

17 de desembre de 2007El passat dissabte dia 14 de desembre, el Conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall va visitar Palau-solità i Plegamans amb motiu de la inauguració de la rehabilitació de l'escola CEIP Can Cladellas.

La visita va iniciar-se a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans on el conseller Ernest Maragall, l'alcaldessa Mercè Pla, el regidor d'Ensenyament, Josep Mª Serravinyals i la directora dels Serveis Territorials Anna Riuró, es van reunir per parlar de l'estat dels centres educatius del poble.

Durant la reunió els responsables del consistori van transmetre al Conseller les mancances en matèria educativa del poble. En aquest sentit, l'alcaldessa Mercè Pla va alertar al conseller Maragall del dèficit de places escolars que pateix el poble per al curs 2008-2009. La previsió per al curs 2007-2008 és que es superi la xifra de més de 200 alumnes de P3. Actualment, aquest curs 2007-2008 les escoles de Palau tenen un espai per a 175 alumnes a P3. Així, es preveu una manca important de places per al curs vinent. Això pot suposar la necessitat de crear 2 línies per ubicar tots els nens de P3. Davant aquesta problemàtica, el conseller Maragall es va comprometre a agilitzar la construcció del nou centre del CEIP Carrer de Baix per solucionar aquesta mancança el més aviat possible.

Un altre dels aspectes que l'alcaldessa va transmetre al conseller va ser la necessitat que l'institut ampliï l'oferta de cicles formatius per tal de donar resposta a les necessitats de les empreses del municipi. “Els instituts han d'oferir cicles formatius per que els joves de Palau tinguin formació per treballar a les empreses del poble” va destacar l'alcaldessa Mercè Pla. Encara en aquest àmbit, el regidor d'Ensenyament va transmetre les inquietuds dels joves de Palau que demanen mancomunar els centres educatius de l'entorn. “L'objectiu és que els joves puguin triar entre la xarxa de cicles formatius que es fan en els diferents pobles de l'entorn de Palau” va apuntar el regidor Serravinyals . Alhora, Mercè Pla, va destacar que “tot això passa per incrementar la freqüència del transport públic”, una demanda que el conseller es va comprometre a transmetre al Departament de Política Territorial de la Generalitat.

Durant la inauguració de la rehabilitació de Can Caldellas, el conseller d'Educació de la Generalitat Ernest Maragall va dir que per a la Generalitat és una obligació i responsabilitat treballar per millorar els centres educatius. En aquest sentit, fent referència al nou centre escolar de Can Cladellas va esperonar a l'equip directiu del centre a seguir treballant per estar a l'alçada de l'exigència que suposa disposar d'un centre d'aquestes característiques.

Per la seva banda, el director del centre Can Cladellas Faustino Múrcia va mostrar-se molt satisfet de com havien quedat les obres de rehabilitació i va assegurar que a partir d'ara, el centre podrà endegar molts més projectes que fins ara no podien desenvolupar.

Després de fer un recorregut per la part rehabilitada de l'edifici, el conseller, l'alcaldessa i el director del centre van plantar un arbre com a símbol de l'arrelament, el creixement i el coneixement.

Fases de la rehabilitació

El CEIP Can Cladellas és un centre que es va fundar a finals de la dècada dels 80. L'any 2005-2006 es van dur a terme les obres del CEIP per tal d'ampliar l'escola - fins al moment d'una línia- a dues línies.

Durant el curs 2006-2007 es va reformar l'edifici ja existent. Aquest edifici conté les aules d'educació infantil, aula de psicomotricitat, administració i biblioteca entre d'altres.

En l'actualitat les obres estan totalment acabades, només falta determinar el projecte d'ajardinament pel pati en què els professors volen implicar als alumnes, fent un disseny al gust dels nois, amb l'assessorament de professors i especialistes de parcs i jardins de l'Ajuntament.

Des de l'Ajuntament s'ha treballat molt per tal d'adequar l'entorn, facilitar els accessos a l'escola, així com donar solució als problemes d'aparcament que fins el moment havien patit els pares i mares. De moment s'ha asfaltat el carrer Pompeu Fabra, per tal d'evitar les molèsties del fang i la polseguera que aixecaven els cotxes quan passaven per aquest carrer.

En l'actualitat el centre acull 374 alumnes.


Imatge


Imatges relacionades