Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 21 de setembre

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans veu inviable per defectes tècnics ubicar l'escultura per honorar la memòria de les víctimes del terrorisme, a la Plaça Ernest Lluch

20 de desembre de 2007Des de fa dos anys, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans compta amb una escultura feta per l'escultor Jesús Fructuoso que s'havia d'ubicar a la Plaça Ernest Lluch en memòria de les víctimes del terrorisme.

Les característiques d'aquesta escultura, segons un informe elaborat per un equip tècnic d'enginyers i arquitectes, no donen cap garantia de seguretat degut que aquesta no disposa d'una estructura metàl•lica interior que la consolidi, punt aquest que estava reflectit en el contracte signat entre l'artista i l'Ajuntament.

Des de l'actual govern de Palau-solità i Plegamans es vol posar de manifest que, en el seu moment, el Consistori va arribar a pagar 45.450 euros per una obra mal acabada i defectuosa. Per aquest motiu, els equips tècnics d'urbanisme van haver de fer un projecte especial per intentar subjectar-la, que hagués tingut un cost addicional de 46.600 euros. “Un projecte que modificava totalment la idea inicial de l'artista, i que tampoc garantia la solidesa de l'escultura, suposant un perill per a la ciutadania” va argumentar Miquel Truyols, regidor de Cultura i Patrimoni.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Palau, Mercè Pla va denunciar l'incompliment del contracte per part de l'artista i “la irresponsabilitat de l'anterior equip de govern per no controlar el procés de realització de l'obra i de gastar els diners de la ciutadania amb projectes que no compleixen els requisits necessaris.

Actualment, els serveis jurídics de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans estan estudiant quines són les diferents opcions que té el consistori per reformar la Plaça Ernest Lluch.

Imatge


Imatges relacionades