Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

Campanya per implicar i conscienciar la ciutadania en el correcte manteniment dels nostres rius i entorns fluvials

7 d'abril de 2017Amb el nom ‘Els rius a les temes mans’, és una iniciativa promoguda pel Consorci Besòs Tordera amb el suport de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, com a membre del Consorci Besòs Tordera s’ha afegit a la campanya ‘Els rius a les teves mans’, amb el repte de conscienciar la ciutadania sobre el correcte manteniment dels nostres rius i entorns fluvials. La iniciativa tracta de corregir determinats hàbits, alguns diaris i d'altres més puntuals, que repercuteixen directament en la salut dels rius.

Segons la regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental, Luisa Fernández: “L’objectiu de la campanya és implicar la ciutadania en el seu conjunt en el correcte manteniment i en la preservació dels rius i els seus entorns, i en el nostre cas, especialment, de la Riera de Caldes”. La campanya posa l’accent en diferents problemàtiques i actuacions, unes que fem des de casa i d’altres quan estem als entorns fluvials, que s’han d’evitar per millorar l’estat dels nostres rius, tot amb un to divertit, original i fresc.

“S’ha d’evitar llençar l'oli de la cuina per la pica o els medicaments caducats i les tovalloletes humides pel vàter”, ha dit a tall d’exemple la regidora. Altres pràctiques en què incideix la campanya fan referència a l'abandonament d'espècies d'animals no autòctones, que perjudiquen la biodiversitat pròpia dels rius; l'abocament de poda, que dispersa llavors de plantes invasores i el pas de vehicles motoritzats, que fa malbé la natura.

Per donar a conèixer els conceptes claus d’aquesta campanya el Consorci Besos Tordera ha dissenyat diferents cartells i 5 breus vídeos on es recullen totes aquestes actuacions que fem incorrectament. Amb l’objectiu que aquests missatges, directes i senzills, arribin a tota la ciutadania s’han plantejat diverses vies, si bé les xarxes socials hi jugaran un paper destacat.

En aquest sentit, participaran els 53 municipis del Consorci Besos Tordera com els organismes supramunicipals que en formen part, així com entitats mediambientals i ciutadans.

També s’ha posat en marxa un nou bloc (blog.besos-tordera.cat), des d’on es pot accedir, veure i compartir tot aquest material gràfic i audiovisual. El bloc també ofereix informació d’interès sobres altres activitats i actes organitzats pel Consorci. La campanya té com a hashtag #elsriusalestevesmans.Imatges relacionades

 • Gallineta d'aigua al tram palauenc de la riera de Caldes.

  Gallineta d'aigua al tram palauenc de la riera de Caldes.

 • Consell per no llençar oli de cuina

  Consell per no llençar oli de cuina

 • Cartell que demana no llençar runes o mobles

  Cartell que demana no llençar runes o mobles

 • Demanen no portar espècies invasores

  Demanen no portar espècies invasores

 • La campanya demana tallar amb els abocaments

  La campanya demana tallar amb els abocaments

 • Cartell de la campanya per no tirar tovalloletes

  Cartell de la campanya per no tirar tovalloletes

Enllaços relacionats