Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

El Síndic i la fiscalia tanquen les seves actuacions pels abocaments a Can Parera

20 d'abril de 2017L’Ajuntament ha netejat la finca subsidiàriament i hi manté la vigilància per evitar que s’hi dipositin més residus

 

El Síndic de Greuges i la Fiscalia Provincial de Barcelona han tancat les seves actuacions respecte a l’abocament de pneumàtics en una finca privada de Can Parera en comprovar la neteja subsidiària que hi ha realitzat l’Ajuntament. I és que el passat novembre el consistori va retirar una seixantena de pneumàtics i altres andròmines que hi havia a la superfície del terreny. Ho va fer de forma subsidiària per la manca d’actuació de la propietat, a la que l’Ajuntament reclamarà el cost de l’actuació.

 

L’Alcaldessa, Teresa Padrós, es mostra satisfeta amb el tancament de les actuacions per part del Síndic i la Fiscalia com a conseqüència de “les gestions oportunes que ha realitzat l’equip tècnic de l’Ajuntament i la regidora de Medi Natural per retirar aquests pneumàtics”. Padrós subratlla el fet que el consistori hi ha actuat subsidiàriament, ja que “és una neteja que s’ha d’exigir als propietaris de la finca”.

 

Luisa Fernández, tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental, especifica que “l’Ajuntament manté inspeccions contínues per assegurar que no s’hi fan nous abocaments”. Fernández assenyala que, a més de netejar l’indret, “calia evitar el riscos en cas d’incendi i dificultar la proliferació del mosquit tigre”.

 

A banda de la neteja de la superfície de la finca, l’Ajuntament ha traslladat tota la informació de què disposa a l’Agència de Residus sobre els abocaments a Can Parera, on també hi hauria pneumàtics enterrats. El consistori ha sol·licitat a aquest organisme que hi faci una inspecció a fons per comprovar quins són els residus soterrats. “S’han compromès a seguir actuant sobre aquest cas i a prendre les mesures més adients un cop confirmin què hi ha”, afegeix Fernández. La regidora, durant el Ple Municipal del mes de gener, va explicar que l’Agència de Residus ja hi va fer un petit estudi, amb el que va detectar-hi “pneumàtics i residu inert” sota la superfície.Imatges relacionades

  • Retirada de pneumàtics i residus de la part baixa de la finca feta per l'Ajuntament.

    Retirada de pneumàtics i residus de la part baixa de la finca feta per l'Ajuntament.

  • Pneumàtics i residus al setembre del 2016, a la part baixa de la finca de Can Parera, abans que l'Ajuntament ho netegés de forma subsidiària.

    Pneumàtics i residus al setembre del 2016, a la part baixa de la finca de Can Parera, abans que l'Ajuntament ho netegés de forma subsidiària.

  • Estat de la part alta de la finca, el 27 de gener del 2017, després d'aturar-se els abocaments.

    Estat de la part alta de la finca, el 27 de gener del 2017, després d'aturar-se els abocaments.

Enllaços relacionats