Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

L’Alcaldessa demana col·laboració al diputat Pol Gibert en diversos temes d’interès local

11 de maig de 2017Entre altres qüestions, reivindica la reforma de la variant per acabar amb els embussos i recuperar l’autonomia municipal

 

Pol Gibert, diputat del Parlament de Catalunya pel grup socialista, ha fet una visita institucional aquest migdia a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Ha signat al Llibre d’Honor de la vila i s’ha reunit amb l’Alcaldessa, Teresa Padrós, les tinentes d’Alcaldia Carme Sanz i Luisa Fernández i el regidor Miquel Rovira.

 

L’Alcaldessa ha agraït la visita del diputat i ha aprofitat la trobada per demanar-li col·laboració en diversos temes d’interès local, amb l’objectiu que traslladi les peticions al Parlament de Catalunya i al govern de la Generalitat i en faci el seguiment.

 

El diputat Gibert s’ha mostrat disposat a col·laborar-hi. “És molt important trepitjar el terreny i estar a prop del territori”, ha manifestat en referència a la tasca dels parlamentaris. “Defensem els ajuntaments a capa i espasa”, assegurava el diputat abans d’afegir: “Acaben rebent els pals pels incompliments d’altres administracions”.

 

En matèria d’infraestructures, l’Alcaldessa ha demanat col·laboració per aconseguir la reforma de l’extrem nord de la variant de la C59, per tal que se solucionin els embussos de trànsit que provoca la rotonda que comunica Palau-solità i Plegamans, Caldes de Montbui i la mateixa variant. “Sóc usuari habitual d’aquesta variant i sóc prou conscient del col·lapse que pateix”, ha afirmat el diputat per donar a entendre el seu compromís amb la petició.

 

Encara en qüestions de territori, Padrós ha sol·licitat que Gibert faci seguiment del polígon industrial de Llevant que l’Incasòl projecta al sud del municipi, als terrenys que envolten el restaurant Masia Julià. Alhora ha demanat complicitat per oposar-se “a la proposta d’un tren que trinxaria Gallecs i el parc de l’Hostal del Fum”.

 

Pel que fa a qüestions econòmiques i les que afecten als serveis i drets de la ciutadania, Padrós ha reclamat un front comú contra la LRSAL (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local) i per aixecar les restriccions econòmiques que el govern de l’Estat ha imposat als municipis. Entre altres qüestions, s’han restringit els diners que els ajuntaments podrien dedicar a inversions tot i tenir superàvit.

 

“Hem de fer un front comú tots els alcaldes i alcaldesses i arribar fins on sigui”, ha manifestat Padrós. “Ens han tret drets democràtics, d’autonomia i de llibertat, i a sobre quan els ajuntaments assumim despeses de serveis impropis que haurien de finançar altres administracions”, ha reblat. Gibert ha compartit la reivindicació criticant que la situació “és dramàtica i injusta”. “S’ataca el municipalisme, que és qui més està fent, i es lliga els ajuntaments de peus i mans”, continuava el diputat abans de concloure que “això va contra la ciutadania”.

 

La llista de temes que Padrós ha citat perquè Gibert traslladi al Parlament ha anat més enllà, incloent la petició perquè la Generalitat augmenti la seva aportació al finançament de les escoles bressol i perquè aboni el deute que té pendent amb l’Ajuntament. També ha sol·licitat més ajuda del govern català per a la construcció i creació de la nova biblioteca.

 Imatges relacionades

  • Visita del diputat Pol Gibert a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

    Visita del diputat Pol Gibert a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

  • Visita del diputat Pol Gibert a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

    Visita del diputat Pol Gibert a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.