Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 21 de setembre

Matthew Tree, Enric Larreula i contes del món acompanyen l'exposició “Parlem-nos” a Palau

7 de gener de 2008El proper divendres 11 de gener, a les vuit del vespre, s'inaugura l'exposició “Parlem-nos”, que s'estarà a la Masia de Can Cortès de Palau-solità i Plegamans fins a l'1 de febrer i que ha estat organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (Servei de Català) en col•laboració amb l'Ajuntament. En el mateix acte s'inaugurarà la sala d'exposicions de Can Cortès.

“Parlem-nos” és una exposició fotogràfica l'objectiu de la qual és aconseguir que les persones nouvingudes se sentin plenament acollides al nostre país, que esdevinguin veïnes en lloc de forasteres, i que la llengua catalana no els sigui cap barrera, sinó tot el contrari: que es converteixi en un vehicle per afavorir la convivència i la cohesió social. I això depèn, a parts iguals, de l'esforç dels que arriben i de la col•laboració dels que ja hi som. Les fotografies són obra de la sabadellenca Berta Tiana.

L'encarregat de donar el tret de sortida a l'exposició serà l'escriptor Matthew Tree, que oferirà una xerrada sota el títol “Com deixar de ser estranger”. Matthew Tree (Londres, 1958) va aprendre el català l'any 1979, i va començar a publicar en aquesta llengua a partir del 1990. Entre molts d'altres, són seus els llibres Ella ve quan vol (Premi Octubre 1999 de narrativa), CAT. Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix i La puta feina. A més a més, col•labora amb diversos mitjans de comunicació i ha estat coguionista i presentador del programa de TV3 Passatgers.

Una setmana més tard, el dia 18 de gener, i també a les vuit del vespre, serà el torn d'Enric Larreula, amb la conferència “La llengua, factor de cohesió”. Enric Larreula (Barcelona, 1941) és professor de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB i, paral•lelament, ha publicat prop d'un centenar de llibres (infantils, juvenils i per a adults), alguns dels quals han rebut premis literaris de molt prestigi i han estat traduïts a onze idiomes.

Els actes relacionats amb aquesta exposició culminaran amb dues sessions de contes del món adreçats als més joves. El dia 24, a les sis de la tarda, Menana Erribhe explicarà contes del Marroc; i el dia 31, també a les sis de la tarda, Elena Lukyanova i Victoria Tytarenko faran el mateix, en aquesta ocasió amb contes de Rússia i d'Ucraïna, respectivament.


L'exposició estarà situada a la sala d'exposicions de la Masia de Can Cortès i es podrà visitar de dilluns a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 21 h.
Per a més informació:
http://www.cpnl.cat/sabadell/parlemnos
93 727 83 40