Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 21 de setembre

La Regidoria de Medi Natural catalogarà els arbres centenaris de Palau-solità i Plegamans

11 de gener de 2008Palau-solità i Plegamans té força arbres centenaris d'interès, entre els que hi ha roures, alzines, pins i lledoners. L'avinguda de Catalunya, a l'alçada de la Tenda Nova, gaudeix de la presència d'un conjunt de roures imponents, restes del que antigament havien estat les rouredes i alzinars que poblaven el nostre municipi fa uns quants centenars d'anys.

Malauradament, el roure més gran d'aquest grup ha estat afectat per una plaga d'escarabats barrinadors que han malmès la seva fusta, posant en perill la pròpia estructura de l'arbre. L'escarabat és de grans dimensions i, malgrat ser una espècie d'interès ecològic en el seu hàbitat natural, s'ha d'eliminar d'aquests roures ja que acabaria perforant el tronc, reduint-lo a pures serradures al cap del temps.

És possible que ara sigui massa tard, ja que el roure està perforat fins a la seva estructura principal, cosa que s'hauria pogut evitar si s'hagués actuat immediatament quan es va detectar la presència de l'escarabat, ara fa uns 2 anys. El tractament fitosanitari que s'està aplicant consisteix a injectar a als roures un inhibidor de l'activitat reproductiva dels insectes, que fa que deixin de procrear. Els altres roures també estan afectats però en molta menor mesura i la seva supervivència està pràcticament assegurada.

El poble de Palau-solità i Plegamans compta amb una gran quantitat d'arbres centenaris d'interès. Per aquest motiu, des de la Regidoria de Medi Natural, és catalogaran tots els arbres centeraris ja que segons ha especificat el regidor de Medi Natutal Abel Julien “aquests arbres formen part important del nostre patrimoni natural i cultural”.

Imatge


Imatges relacionades