Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

S'inaugura la nova sala d'exposicions de la Masia de Can Cortès

16 de gener de 2008El passat dia 11 de gener més d'una seixantena de persones van assistir a l'acte d'inauguració de l'exposició “Parlem-nos” i la nova sala d'exposicions de la Masia de Can Cortès.

L'acte va comptar amb la presència de l'escriptor Matthew Tree qui va reflexionar sobre “Com no sentir-se estranger a Catalunya”. En aquest sentit, l'escriptor va destacar la importància d'aconseguir que els nouvinguts no se sentin estrangers sinó veïns. El regidor de Cultura, Miquel Truyols i l'alcaldessa Mercè Pla van ser els encarregats d'obrir i clausurar l'acte respectivament.

Un cop acabat l'acte inaugural, es va poder visitar l'exposició i els assistents van rebre un exemplar del llibre Parlem-nos, que recull les 78 fotografies que integren el projecte i les frases que els protagonistes van expressar sobre els sentiments, els obstacles i les oportunitats que han trobat des que són entre nosaltres. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és aconseguir que les persones nouvingudes se sentin plenament acollides al nostre país, que esdevinguin veïnes en lloc de forasteres, i que la llengua catalana no els sigui cap barrera, sinó tot el contrari: que es converteixi en un vehicle per afavorir la convivència i la cohesió social. I això depèn, a parts iguals, de l'esforç dels que arriben i de la col•laboració dels que ja hi som.

Les fotografies obra de la sabadellenca Berta Tiana situades a la nova sala d'exposicions de Can Cortès es podrà visitar fins al dia 1 de febrer.

Es previst que els alumnes del Servei de Català i els d'algunes escoles del municipi realitzin visites guiades a l'exposició per tal d'aprofundir en els valors que s'hi mostren, i el públic en general podrà visitar-la de dilluns a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 21 h.Imatge


Imatges relacionades