Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 16 de novembre

La policia local i Medi Ambient estudien crear una unitat de vigilància mediambiental

12 de febrer de 2008Amb la finalitat de fer una tasca més efectiva per la conservació de l'entorn natural de Palau-solità i Plegamans, la policia local estudia crear una unitat especialitzada en infraccions mediambientals.

Actualment, s'està estudiant la viabilitat econòmica per tirar endavant el projecte i s'està planificant la formació de quatre policies locals, així com dels tècnics de l'àrea de Medi Ambient que hauran de col•laborar estretament en la persecució d'infraccions mediambientals.

Fins ara, s'havia detectat una manca de recursos a l'àrea de Medi Ambient que feia difícil que els expedients i les sancions tiressin endavant de forma apropiada. Al mateix temps, la policia local no tenia agents especialitzats que poguessin proporcionar orientació i experiència en aquest camp i el resultat de tot plegat era que l'eficàcia en la denúncia d'infraccions mediambientals era més aviat pobra.

Després que els agents locals, tècnics de medi ambient i tècnics d'urbanisme hagin rebut la corresponent formació, que tindrà lloc la primera quinzena del mes d'abril, l'àrea de Medi Ambient i la regidoria de Governació, establiran un protocol d'actuació per aconseguir la màxima eficàcia en la prevenció, detecció i denúncia de les infraccions relacionades amb el Medi Ambient.

Actualment, Palau-solità i Plegamans té determinats problemes mediambientals recurrents que el consistori té la voluntat de solucionar de forma permanent. Els abocaments incontrolats en zones rurals i periurbanes és un d'ells i s'espera que la creació d'aquesta unitat de la policia sigui determinant per la solució d'aquest problema.

Imatge


Imatges relacionades