Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 14 de desembre

L’Ajuntament s’incorpora a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

23 de maig de 2018L’adhesió permetrà a l’Ajuntament treballar en xarxa amb altres municipis i compartir bones pràctiques relacionades amb l’economia social i solidària

 

El passat mes de maig, es va formalitzar la incorporació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), durant l’assemblea anual de l’entitat. La xarxa entén l’economia social i solidària (ESS) com el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques que prioritzen la satisfacció de les necessitats dels seus membres per sobre del lucre; que tenen una gestió democràtica; que promouen valors com l’equitat, la solidaritat o el compromís amb la comunitat; que apunten cap a la transformació de l’economia i la societat; i que són independents dels poders públics. Aquesta concepció implica garantir la perspectiva social i medi ambiental a l’hora de prendre qualsevol decisió.

 

Luisa Fernández, tinenta d’alcaldia de l’àrea d’Acció Social, explica que “a Palau-solità i Plegamans ens anirà molt bé aquesta adhesió, ja que estem treballant en temes que també es treballen des de la XMESS, com són les clàusules socials, les cooperatives d’habitatge o la nova llei de contractació”. La XMESS, formada per 36 municipis i una entitat col·laboradora, proporciona als ajuntaments un espai de cooperació i acció conjunta. “Serà com un espai on trobar bones pràctiques i d’on podrem extreure molta informació per aplicar-la al nostre municipi, ja que la nostra intenció política és caminar cap a l’economia social i solidària”, comenta Fernández.

 

L’adhesió de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a la XMESS neix de dues mocions aprovades per àmplia majoria al Ple municipal. El 2015, ICV presentava una moció d’adhesió al manifest “Cap a una Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària”, que va impulsar la creació de l’entitat. El maig del 2017, l’equip de govern en presentava una altra per adherir-se a la XMESS, la qual va rebre el suport de tots els grups municipals, a excepció de l’abstenció de Ciutadans.

 Imatges relacionades

  • Trobada dels municipis integrants de la XMESS

    Trobada dels municipis integrants de la XMESS

  • Trobada dels municipis integrants de la XMESS

    Trobada dels municipis integrants de la XMESS

  • Trobada dels municipis integrants de la XMESS

    Trobada dels municipis integrants de la XMESS