Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 18 de març

El Consell d’Infants, protagonista del IV Fòrum d’Educació #Educa16

25 de maig de 2018L’Auditori de Can Cortès va acollir, aquest dimecres 23 de maig, la quarta edició del Fòrum d’Educació de Palau-solità i Plegamans. Es tracta d’un espai anual on es presenta l’estat actual del pla d’educació local #Educa16, així com les iniciatives que s’han portat a terme durant el curs escolar i les que hi ha previstes. Entre el públic hi havia una unes vuitanta persones, entre elles famílies, alumnat i membres de la comunitat educativa de tots els cicles.

 

Carmen Cabeza, regidora d’Educació i Escoles Bressol, encarregada d’obrir l’acte, va referir-se al Pla com “un pla d’accions on les famílies, mestres i l’administració van de la mà”: “El pla és de vosaltres, del poble. Ningú se l’ha de fer seu, però, alhora, tothom se l’ha de fer seu col·lectivament”. Aprovat el 2015, l’Educa16 proposa un treball de llarga durada, de setze anys, que inclou el període educatiu formal sencer. També recull accions i programes flexibles que es vagin adaptant a les realitats de cada curs i que optimitzin els recursos que el poble té a disposició de l’educació. En el cas del Pla d’Acció 2018-2019, hem de destacar d’una manera general que s’ha volgut: incidir en el treball transversal per crear el màxim de lligams possibles per a l’educació, crear un espai per intercanviar coneixements entre persones, intensificar l’oferta formativa tècnica i potenciar les xerrades destinades a les famílies.

 

Cada Fòrum d’Educació planteja un projecte destacat del pla d’acció. En el II Fòrum d’Educació, va ser l’inici d’un projecte de coeducació en les Escoles Bressol Municipals, iniciativa que es posarà en marxa el curs vinent aquest cop a les Escoles públiques d’educació primària, i, enguany, la participació. El Consell d’Infants, que es va constituir el 15 de novembre del 2017, n’és el seu màxim exponent.

 

“La selva d’aventures” del Consell d’Infants

Aquest òrgan de participació, de recent creació, està format per 14 alumnes de 5è de primària de tots els centres educatius de primària públics i un de concertat de Palau-solità i Plegamans. El projecte, dinamitzat per la Fundació Pere Tarrés, i que els mateixos integrants del Consell van presentar al Fòrum, consistia en ell disseny d’un nou espai de joc al municipi. El resultat ha estat “La selva d’aventures”, el nou parc de la plaça Doctor Robert. Carme Sanz, regidora de Parcs i Jardins, va aprofitar l’acte per posar en relleu la feina feta pel Consell d’Infants i va agrair la seva tasca a l’hora de repensar l’espai.

 

Els nens i nenes van fer arribar la seva proposta a l’Ajuntament, el qual s’ha encarregat de fer realitat el projecte. Cabeza, que s’ha mostrat emocionada pel projecte, parlava del record que tindran els infants quan juguin en aquest parc: “Què pensareu quan aneu al parc i veieu que l’heu fet vosaltres? El sentireu com a vostre”.

 

En el futur parc, que podria començar a construir-se al novembre, s’ha intentat agrupar tots els nens i nenes en un mateix espai, eliminant les àrees diferenciades per als diferents grups d’edat. Tot i això, es disposaran elements de joc adequats per a infants més petits i més grans, tots ells de fusta, perquè per respectar la temàtica escollida pel Consell d’Infants: la selva. Entre els elements triats pel Consell hi ha dues grans estructures, que es disposaran al centre de l’espai, llits elàstics, gronxadors, un tobogan i un element multi joc amb cordes i xarxes per grimpar.

 

Pel que fa al gran sorral, aquest s’ha dissenyat amb una àrea interior destinada als més petits, que quedarien envoltats per l’espai pels més grans. També es procedirà a ampliar l’espai per jugar a pilota, a la zona superior de la plaça, on s’instal·laran més bancs aprofitant l’ombra dels arbres. A petició del Consell, un cartell donarà la benvinguda al parc i es disposarà un decàleg de bones pràctiques.

 

El projecte té un pressupost de 130.000 €,el qual inclou una partida de l’any passat, que ja es va reservar per aquesta finalitat: “Si posàvem en marxa una cosa així, havíem de dotar-la de diners. No volíem començar aquesta iniciativa i després no poder-la fer”, ha explicat Cabeza.Imatges relacionades

 • Alumnes participants

  Alumnes participants

 • Participants i els seus familiars durant l'acte

  Participants i els seus familiars durant l'acte

 • La regidora d'Educació va felicitar els alumnes

  La regidora d'Educació va felicitar els alumnes

 • La regidora de Parcs i Jardins dirigint-se als assistents

  La regidora de Parcs i Jardins dirigint-se als assistents

 • Els alumnes saltant tots plegats després de l'acte

  Els alumnes saltant tots plegats després de l'acte

 • Reconeixement als alumnes

  Reconeixement als alumnes