Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 20 de març

Apareixen rastres d’una família de llúdrigues a la riera de Caldes

6 de juny de 2018Divendres 8 de juny, a les 18 h, L’Escorxador acollirà una xerrada on s’explicarà com s’ha realitzat el seguiment de la llúdriga al municipi

 

Arriben a la vila dues exposicions sobre el nostre entorn fluvial: “El retorn de llúdrigues a la Riera de Caldes” i “Viu la riera”


Aquest divendres, 8 de juny, Glòria Rodríguez, voluntària local de la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO Birdlife), oferirà la xerrada “El retorn de la llúdriga a la Riera de Caldes”. El Consorci Besòs Tordera està portant a terme un seguiment de la llúdriga a la riera i Rodríguez, encarregada del rastreig en el seu pas per Palau-solità i Plegamans, amb l’ús de càmeres de foto trampeig, ha detectat una família de llúdrigues que habiten en el nostre municipi. La presència d’aquest animal a la riera és el fruit d’un llarg procés de restauració dels rius i rieres, que va iniciar-se per millorar la qualitat de l’aigua i, a continuació, recuperar la vegetació de ribera. Com a resultat d’aquestes actuacions la llúdriga apareix en la riera i la converteix en el seu hàbitat. Aquest animal ha retornat als rius de Catalunya després de 40 anys de la seva extinció, un període molt més ampli si ens referim concretament a la riera de Caldes.

 

Rodríguez, en “El retorn de la llúdriga a la Riera de Caldes”, explicarà com ha seguit el rastre d’aquesta família de llúdrigues al nostre municipi. Es tracta d’una xerrada pràctica, apte per a tots els públics i gratuïta, que tindrà lloc a l’Espai Jove L’Escorxador, a les 18 h, divendres 8 de juny.

 

La xerrada, una activitat que, des de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, també pretén commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, inclou una activitat complementària: l’exposició itinerant “El retorn de la llúdriga”, que s’instal·larà, de l’11 de juny al 19 de juliol, a la Biblioteca. A més de fotografies de llúdrigues a diversos rius de la conca i material informatiu sobre l’animal, la mostra inclou una reproducció d’un exemplar i explica els seus rastres a través de femtes, petjades o altres rastres biològics.

 

L’exposició itinerant “Viu la Riera” aterra al vestíbul del Pavelló Municipal d’Esports

 

El mateix divendres, 8 de juny, a L’Escorxador, s’inaugurarà l’exposició itinerant “Viu la Riera”. Es farà un recorregut explicatiu pels diferents elements que componen la mostra, els quals presenten gràficament el procés de participació ciutadana per a la millora de la riera de Caldes, que es va iniciar el 2016, i els seus resultats. L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans és un dels quatre consistoris, juntament amb els de Santa Perpètua de Mogoda, Caldes de Montbui i La Llagosta, que dona suport a la construcció d’aquesta xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, valorització i rehabilitació de la riera.

 

A partir de l’11 de juny, i fins al 19 de juliol, “Viu la riera” es podrà visitar al vestíbul del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor.Imatges relacionades

 • Cartell "El retorn de la llúdriga"

  Cartell "El retorn de la llúdriga"

 • Cartell "Viu la riera"

  Cartell "Viu la riera"

 • Exposició "El retorn de la llúdriga" a una població veïna

  Exposició "El retorn de la llúdriga" a una població veïna

 • Exposició "El retorn de la llúdriga" a una població veïna

  Exposició "El retorn de la llúdriga" a una població veïna