Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 25 de setembre

Palau punt net, el nou nom de la deixalleria municipal

18 de juny de 2018L’espai de reutilització es batejarà amb el nom de La banketa, l’altre nom finalista del concurs obert a tota la ciutadania

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va posar en marxa un concurs per triar el nou nom de la deixalleria municipal i els dibuixos que il·lustraran el material publicitari de la instal·lació. Aquest diumenge, 17 de juny, es va fer públic el nom guanyador: Palau punt net, la proposta d’Eduard Díez. Entre les vuit propostes que s’hi van presentar, el jurat es va encarregar de seleccionar les dues finalistes, les quals es van portar a votació popular a través de les xarxes socials i d’una urna a la deixalleria.

 

Del total de vots rebuts a través dels diferents canals (321) Palau punt net, en va rebre 161, mentre que l’altra proposta finalista, La banketa, 160. A Facebook es van registrar 250 votacions (123 vots per a Palau Punt Net i 127, per a La banketa); a Twitter, 26 (19 per a Palau punt net i 7, per a La banketa) i, a l’urna ubicada a la deixalleria, on també era possible votar fins a les 12 h del mateix diumenge, es van comptabilitzar 45 votacions (19 per a Palau punt net i 26 per a La banketa). L’ajustat resultat va fer que, un cop fet l’escrutini, es decidís batejar l’espai de reutilització de la deixalleria amb el nom de La banketa, idea de Javier Borrego.

 

La regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental Luisa Fernández es va mostrar satisfeta amb la participació obtinguda: “Hem rebut força votacions i, avui s’hi ha apropat força gent, que era l’objectiu de tot plegat: promocionar els nous serveis que ofereix la deixalleria i convertir-la en un espai on no només es llancen deixalles sinó que s’hi fan activitats i s’ofereix una nova vida als residus”.

 

Un matí d’activitats a Palau punt net

Diumenge també es van conèixer els guanyadors del concurs infantil de dibuix. L’obra de Laia González, va ser la guanyadora de la categoria A (infants nascuts a partir del 2011), mentre que Fèlix Llaó va ser el guanyador de la categoria B (infants nascuts entre 2004 i 2010). Com a premi, van rebre una experiència de cap de setmana per a públic familiar i un llum construït amb materials reciclats. Es van presentar un total de 3 dibuixos en la categoria A, i 6, en la categoria B.

 

 

Dibuix de Fèlix Llaó           Dibuix de Laia González

               Dibuix de Fèlix Llaó                                                Dibuix de Laia González

 

Prèviament a l’escrutini i a l’entrega de premis, es va portar a terme un taller de construcció amb palets, on van participar més d'una vintena de persones. Es van construir una jardinera que decorarà les instal·lacions i una taula. Posteriorment, les persones assistents van poder gaudir d’un aperitiu de fruita i xocolata escalfada en una cuina solar.

 

El pròxim taller que hi ha programat tindrà lloc el 21 de juliol. S’ensenyarà a fer sabó amb oli reciclat.Imatges relacionades

 • Resultat de les votacions

  Resultat de les votacions

 • Punt de votació a la deixalleria

  Punt de votació a la deixalleria

 • Escrutini dels vot presencials

  Escrutini dels vot presencials

 • Aperitiu amb cuina solar a la deixalleria

  Aperitiu amb cuina solar a la deixalleria

 • Luisa Fernández, regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental, amb els guanyadors del concurs

  Luisa Fernández, regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental, amb els guanyadors del concurs

 • Photocall a la deixalleria

  Photocall a la deixalleria

 • Jardinera construïda al taller amb palets

  Jardinera construïda al taller amb palets

 • Taula construïda al taller amb palets

  Taula construïda al taller amb palets