Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

L'equip de govern de Palau-solità i Plegamans constituït per CiU, ERC i PP reitera la seva voluntat d'homenatjar les víctimes del terrorisme amb la col•locació d'una escultura al seu municipi

3 de març de 2008

Un dels punts de l'ordre del dia del ple celebrat ahir dijous dia 28 de febrer, demanava a l'escultor Jesús Fructuoso la realització, en el termini màxim d'un any, el monument a les víctimes del terrorisme, que se li havia encarregat per part de l'anterior equip de govern, d'acord amb l'establert a les bases de contractació i d'acord al contracte que s'havia signat posteriorment, amb les condicions de seguretat per a la ciutadania necessàries per la seva ubicació.

A conseqüència de la publicació en un mitjà de comunicació, la posició adversa d'un membre de l'equip de govern (PP) de col•locar una estàtua en homenatge a les víctimes del terrorisme, l'actual equip de govern va considerar oportú mitjançant el Ple Municipal requerir al arquitecte que compleixi amb el contracte i que per tant la faci de nou, per tal de poder ubicar l'escultura amb les màximes condicions de seguretat. Un fet que en cap cas vol dir que l'equip de govern estigui en contra de fer cap homenatge a les víctimes del terrorisme.

Al llarg del Ple, els regidors de l'oposició del PSC i d'ICV-EUA van demanar que es treies aquest punt de l'ordre del dia per tal de buscar una solució al problema d'una forma dialogada. Així, els diferents membres de l'equip de govern van optar per retirar el punt de l'ordre del dia. Ara, s'iniciaran diverses converses per tal que experts en la matèria trobin una solució al conflicte d'una manera amistosa.

Des de fa dos anys i mig, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans compta amb una escultura feta per l'escultor Jesús Fructuoso que s'havia d'ubicar a la Plaça Ernest Lluch en memòria de les víctimes del terrorisme.

Les característiques d'aquesta escultura, segons un informe elaborat per un equip tècnic d'enginyers i arquitectes, no donen cap garantia de seguretat degut que aquesta no disposa d'una estructura metàl•lica interior que la consolidi, punt aquest que estava reflectit en el contracte signat entre l'artista i l'Ajuntament.

Des de l'actual govern de Palau-solità i Plegamans es vol posar de manifest que, en el seu moment, el Consistori va arribar a pagar 45.450 euros per una obra mal acabada i defectuosa. Per aquest motiu, els equips tècnics d'urbanisme van haver de fer un projecte especial per intentar subjectar-la, que hagués tingut un cost addicional de 46.600 euros. “Un projecte que modificava totalment la idea inicial de l'artista, i que tampoc garantia la solidesa de l'escultura, suposant un perill per a la ciutadania” va argumentar Miquel Truyols, regidor de Cultura i Patrimoni.
L'escultura s'havia d'ubicar a la Plaça Ernest LLuch de Palau-solità i Plegamans