Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 16 de febrer

Palau-solità i Plegamans organitza un cicle d'activitats relacionades amb el canvi climàtic

31 de març de 2008L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palau ha organitzat diferents activitats per sensibilitzar la població sobre el canvi climàtic. Obrirà la sèrie d'actes una conferència de Francesc Mauri, el conegut home del temps de TV3, en la que posarà en la seva correcta perspectiva el problema del canvi climàtic i proposarà als presents tota una sèrie d'accions que els ciutadans poden posar en pràctica en la seva activitat quotidiana per ajudar a reduir les emissions dels gasos que causen l'efecte hivernacle.

Segons Abel Julien, regidor de Sostenibilitat i Medi Natural del consistori, "el principal problema que té Palau és el mateix que tenen Kuala Lumpur, Malàisia o Ciutat del Cap, Sudàfrica: el canvi climàtic; si el problema adquireix la dimensió que auguren els experts, molts problemes locals ens semblaran insignificants davant del major canvi global des de l'extinció dels dinosaures".

La conferència de Francesc Mauri anirà seguida de la inauguració d'una exposició divulgativa que es podrà veure a la sala d'exposicions de Can Cortès en el decurs de la propera setmana.

S'organitzará també un curs de conducció eficient que durà a terme el RACC en el que s'ensenya la forma de conduir consumint el mínim de combustible. Segons el RACC, conduint d'aquesta manera, es poden reduir més d'un 20% les emissions de CO2 per km i, en la mateixa mesura, el consum de combustible amb el corresponent estalvi econòmic per al conductor.

Hi haurà també un cine forum en el que es projectarà la pel•lícula "Una verdad incómoda" d'Al Gore, vice-president del govern dels Estats Units durant el mandat de Bill Clinton. La pel•lícula, que és una conferència d'Al Gore complementada amb imatges sobre el canvi climàtic, fa palès que el problema de l'escalfament de la terra és un problema global que ultrapassa les fronteres polítiques i que pot tenir un impacte demolidor sobre l'economia mundial.

L'àrea de Medi Ambient del consistori té intenció de dur a terme més accions concretes per reduir i contrarestar les emissions de CO2 al municipi, entre elles té previst plantar 150 arbres de creixement ràpid cada any per ajudar a fixar el CO2, conscients que els arbres actuen com a embornals fixadors de carboni en forma de fusta.

Imatge


Imatges relacionades