Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 15 de novembre

Viatge a Califòrnia omple el teatre de la vila

1 d'abril de 2008El passat divendres 28 de març, el teatre de la vila va ser l'escenari de l'obra de Teatre Viatge de Califòrnia. Emmarcada dins la programació estable de teatre de Palau-solità i Plegamans, l'obra va tenir una gran acceptació de públic amb 178 entrades venudes.

L'obra amb una durada de 90 minuts va copsar l'atenció d'un Teatre de la Vila ple fins a la bandera. L'atractiu mediàtic de Alex Casanovas va apropar al Teatre a una bona part del públic que no assisteix habitualment a la programació. Aquest és un fenomen positiu entès com a un recurs d'anar fomentant i consolidant nous públics.

Els mitjans de comunicació mostren a tota hora víctimes d'assassinats cada cop més espectaculars. I també corruptes i corruptors que exhibeixen els seus pecats a tota plana com autèntics herois. Una ostentació impúdica de les vergonyes d'aquesta societat embogida que converteix la seva malaltia en entreteniment mediàtic. Mentrestant la majoria, més silenciosa que mai, ens resignem al nostre paper d'espectadors de l'actualitat. Perquè, és clar, els nostres pecats no tenen interès: amagar uns euros a hisenda on és notícia: ni torturar psicològicament la parella o els coneguts, ni influir amiguets amb càrrec de certa rellevància. Som gent corrent, pecadors a qui cap periodista no dedicaria ni mitja ratlla.

És en aquest terreny del delicte quotidià, gairebé involuntari, on té lloc l'acció de Viatge a Califòrnia. Una família que podríem qualificar de normal esclata en mil bocins a partir d'uns negocis poc clars i d'un desgraciat accident de cotxe. Els personatges de l'obra viuen una peripècia propera a la que molts de nosaltres podríem experimentar. Això si: si remenéssim diners com ells i ens comportéssim amb la mateixa barra. Pobrets! Malgrat la seva imprudència mai no sortiran en un reality show. S'han de conformar amb una tragicomèdia. Una història vulgar de personatges grisos. Ni herois ni víctimes. Gent corrent, els qui ens prostituïm alegrement dia sí dia també i ho neguem enèrgicament mentre encara ens regalima el sexe.

Viatge a Califòrnia és la vertiginosa aventura d'un home que viu contra rellotge i ens descobreix desamors, mentides, egoismes, immoralitat i corrupció. Una obra tragicòmica, ambigua i actual, sobre un viatge convertit en un irònic malson.


Imatge


Imatges relacionades