Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

La Policia Local elabora la Guia Viària 2007-2008 per a les escoles

3 d'abril de 2008S'impartirà formació viària a 2.300 alumnes del municipi

Avui dimecres 2 d'abril, la Sala de Plens de l'Ajuntament ha estat l'escenari de la presentació als Caps d'estudi de totes les escoles de primària, secundaria i bressol de Palau-solità i Plegamans de la nova “Guia Viària 2007-2008” elaborada per la Policia Local.

Els caps d'estudi han rebut una guia on a banda de donar les normes i senyals de trànsit també es pretén comprendre la necessitat de l'existència de normes de trànsit que coordinin la vida diària, el significat de cada senyal de trànsit i les possibles interpretacions, buscant en tot moment uns hàbits de conducta segura. El regidor de governació Jaume Oliveras ha explicat que “s'ha apostat de forma molt decidida en incidir en l'educació viària per als nens del poble”. Per aquest motiu, en aquesta edició s'ha ampliat el nombre d'alumnes que rebran les classes d'educació viaria. La Policia Local mitjançant l'educació viària, tindrà contacte amb els nens des que comencen a les escoles Bressol, fins a 4art d' ESO. Durant els mesos d'abril i maig s'impartirà formació a alumnes de les escoles bressol i de primària, i durant el mes de juny als alumnes de secundaria. En total rebran formació viària a més de 2.300 alumnes.

La guia “Educació viària 2007-2008 té l'objectiu de fomentar el desenvolupament dels comportaments segurs prudents, desenvolupar conductes cíviques com la cortesia i el respecte, conèixer els diferents elements implicats a la circulació i la necessària interacció entre ells o la presa de consciència de la fragilitat i vulnerabilitat de la bicicleta.

A banda de presentar la guia, s'han explicat les diferents activitats complementàries relacionades amb l'educació viària que la Policia Local ha coordinat per aquest any: visita de l'nstitut Guttmann (Programa Game Over), visita al saló Attitudes de l'empresa Audi a Barcelona, i altres que encara estan pendents de confirmar en les que possiblement participaran el RACC i l'empresa Jané.

Així mateix, s'ha confirmat en aquesta trobada la data de la festa final dels cursos d'educació viària, que es celebrarà el proper dia 6 de juny, durant la qual s'entregaran els premis del concurs de dibuix en els que participaran els alumnes de cinquè i sisè curs d'educació primària

L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Governació Jaume Oliveras, el regidor d'Ensenyament Josep Mª Serravinyals, l'inspector en cap Xavier Virgili, de l'equip educació viària de la policia local, format pel caporal encarregat de la guia Rafael R. i dos agents, així com la de tots els directors dels centres escolars i els caps d'estudi del municipi.

Imatge


Imatges relacionades