Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Francesc Mauri: Tots podem ajudar a disminuir les conseqüències del canvi climàtic

7 d'abril de 2008Més d'un centenar de persones es van aplegar divendres passat a l'auditori de Can Cortès per escoltar les reflexions del meteoròleg Francesc Mauri, en el marc del cicle d'activitats organitzades per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palau per sensibilitzar a la població sobre el canvi climàtic.

El meteoròleg Francesc Mauri va començar la seva intervenció explicant que els canvis són processos naturals que sempre han tingut lloc al nostre planeta, però a diferència d'altres moments en la història, aquest canvi és molt sobtat i ha estat en un 60% degut a l'acció humana. Tot i això, segons Mauri, el ciutadà encara pot contribuir a disminuir el canvi climàtic “hem de millorar el reciclatge per disminuint el volum d'escombraries, cal utilitzar amb seny el cotxe privat i gestionar amb eficàcia els recursos energètics de cada casa”.

L'acte va comptar amb la presència d'Abel Julien, el regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, que durant la seva intervenció va apuntar que el problema del canvi climàtic és d'abast mundial però les solucions són a escala local.

Un cop finalitzat l'acte, els assistents van fer un torn de preguntes i, tot seguit, es va dur a terme la inauguració de l'exposició del canvi climàtic.

Els actes emmarcats dins el cicle del canvi climàtic continuaran divendres dia 11 d'abril amb el curs de conducció eficient que durà a terme el RACC en el que s'ensenyarà la forma de conduir consumint el mínim de combustible. Segons el RACC, conduint d'aquesta manera, es poden reduir més d'un 20% les emissions de CO2 per km i, en la mateixa mesura, el consum de combustible amb el corresponent estalvi econòmic per al conductor. Serà de les 10 a les 14h i de les 15:30 a les 19:30 a la Masia de Can Cortès. Aquelles persones que estiguin interessades en participar-hi poden trucar a l'oficina de serveis Ambientals de l'ajuntament de palau al 93.864. 80.56.

El mateix divendres 11 d'Abril hi haurà un cine fòrum en el que es projectarà la pel•lícula "Una verdad incómoda" d'Al Gore, vice-president del govern dels Estats Units durant el mandat de Bill Clinton. La pel•lícula, que és una conferència d'Al Gore complementada amb imatges sobre el canvi climàtic, fa palès que el problema de l'escalfament de la terra és un problema global que ultrapassa les fronteres polítiques i que pot tenir un impacte demolidor sobre l'economia mundial. Serà a les 21h a Can Cortès.


L'àrea de Medi Ambient del consistori té intenció de dur a terme més accions concretes per reduir i contrarestar les emissions de CO2 al municipi, entre elles té previst plantar 150 arbres de creixement ràpid cada any per ajudar a fixar el CO2, conscients que els arbres actuen com a embornals fixadors de carboni en forma de fusta.

Imatge


Imatges relacionades