Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

Èxit dels projectes de col•laboració dels municipis del Vallès Occidental a Matagalpa

8 d'abril de 2008San Ramón: Reemplaçament del centre escolar Montegrande

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha col•laborat amb el municipi de San Ramon per fer possible la construcció d'un centre escolar a la comunitat de Montegrande, fent una aportació de 24.179'27 euros. El nou centre, que ja està finalitzat, té un superfície de 96 metres quadrats i compta amb mobiliari i pupitres pels alumnes.

L'escola també compta amb la infraestructura de sanejament necessària i amb el mobiliari per al professorat i s'han adequat els accessos a l'escola per tal de facilitar l'entrada dels nens i nenes.

Aquest projecte va néixer d'una demanda prèviament plantejada per la comunitat i a partir de diverses consultes fetes. Anteriorment, Montegrande no comptava amb un lloc que tingués les condicions òptimes per tal que els infants realitzessin les seves tasques educatives, i s'utilitzava una casa particular que el propietari cedia de manera provisional.

L'aula multigrau té una partició plegable que la divideix en dues meitats, amb la qual cosa es pot arribar a atendre a 80 nens i nenes simultàniament, els quals en seran els beneficiaris directes. L'escola s'ubica a tres quilòmetres de la capçalera municipal i a quinze quilòmetres de la capçalera departamental, a la comunitat de Montegrande (comarca La Reina).

Al municipi de San Ramon hi ha un alt índex d'analfabetisme entre la població adulta i a més, gran quantitat de nens i nenes no van a l'escola, principalment, perquè es veuen obligats a ajudar a les seves famílies a les diferents activitats domèstiques i agrícoles. Una de les prioritats del govern d'aquest municipi és la de dotar San Ramon de centres escolars apropiats i amb les condicions necessàries per acollir als nens i nenes així com també millorar les condicions dels professors.

Imatge


Imatges relacionades