Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

24 persones participen al taller d'entrenament de la memòria

14 d'abril de 2008La regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb la Col•laboració de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona ha organitzat el primer nivell dels tallers d'entrenament de la memòria que compta amb la participació de 24 persones .

Consisteix en grups de treball on s'ensenya a desenvolupar una actitud mental que activa els mecanismes de la memòria. Mitjançant la realització d'exercicis, divertits jocs, entreteniments, consells pràctics i assessorament es vol ajudar a la gent gran a exercitar la memòria i a mantenir i reforçar els principals factors que intervenen com són l'atenció, la percepció i la concentració, amb la finalitat d'afavorir l'autonomia personal i prevenir el deteriorament a nivell cognitiu.

Els tallers van començar el passat 3 de abril amb gran èxit de participació. Hi participen 24 persones, dividits en dos grups (un en català i l'altre en castellà) d'aproximadament 12 usuaris que es reuneixen durant deu sessions guiades per un professional prèviament format. Actualment les sessions es realitzen tots els dilluns i dijous pel mati a la Masia Can Cortès.

El primer grup, que imparteix el taller en llengua catalana es durà a terme els dilluns de les 10 a les 11:30 de matí el 14, 21 i 28 d'abril, el 5, 12, 19 i 26 de maig i el 2, 9 i 16 de juny. En el cas del segon grup, que s'imparteix en castellà, es du a terme els dies 10, 17 i 24 d'abril, el 8, 15, 22, 29 de maig i el 5, 12 i 19 de juny els dijous de les 11 a les 12:30.

Els tallers van adreçats a persones majors de 60 anys amb ganes de passar una estoneta divertida i d'entreteniment. La inscripció és gratuïta i encara està oberta. Les persones interessades en participar-hi encara poden inscriure-s'hi adreçant-se al Departament de Serveis Socials situat al c/ Folch i Torras nº 88-90 1 er pis.