Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

L'ajuntament recull prop de 4.000 firmes per demanar la millora del transport públic

17 d'abril de 2008L'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans Mercè Pla ha lliurat al director General de Transport Terrestre, Manel Vilallante les prop de 4.000 signatures que els ciutadans del municipi han recollit en els seus comerços, a les seves entitats i amb el seu esforç personal on es demana la millora del transport públic al municipi. “Els ciutadans de Palau han demostrat que no estan contents amb el seu transport públic i han demanat a l'administració competent que posi solució al problema” apunta l'Alcaldessa Mercè Pla.

Entre les principals demandes que recull el document, l'Alcaldessa de Palau ha transmès al Director General de Transports terrestre la importància d'incrementar la freqüència de les línies que van de Palau a Sabadell i potenciar el transport a la universitat autònoma pels joves. Tanmateix s'ha fet la demanda d'apostar per la prolongació dels FGC de Sabadell a Granollers que donaria una solució global als problemes de mobilitat i transport dels ciutadans del nostre municipi.

Des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manuel Vilallante s'ha compromès a potenciar la freqüència de pas de les línies que van de Palau a Sabadell i a incrementar els punts de parada per diferents indrets del municipi. D'aquesta manera, els autobusos faran un recorregut urbà que facilitarà el moviment dels ciutadans dins el municipi. En el cas de la potenciació del transport a la Universitat Autònoma, Vilallante ha apuntat que es farà un estudi de viabilitat de cara al curs 2009-2010.

Actualment, la Generalitat de Catalunya està elaborant el Pla de Transports de Viatgers de Catalunya (PTVC) que busca l'eficiència i la qualitat en el transport. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Palau, el mes de desembre de l'any passat, va endegar una campanya de recollida de signatures per tal de demanar que el PTVC contempli aspectes com la prolongació dels FFGG des de Sabadell a Granollers, al seu pas per Palau-solità ¡ Plegamans; la creació d'una línia directe d'autobusos a l'UAB que passi per l‘autopista, amb freqüència horària suficient; el reforç en la línia d'autobusos en direcció a Sabadell o la creació d'una línia d'autobusos a Mollet ¡ a Granollers per poder accedir a centres d'estudi, a la línia de ferrocarril que ens porti a la universitat de Vic, com als centres d'oci.

Diverses mesures que han estat reivindicades per les prop de 4.000 persones del municipi que han signat el document. L'alcaldessa ha mostrat la seva satisfacció pel fet que altres municipis i administracions públiques hagin donat suport a la demanada feta des de Palau. En aquest sentit, s'han fet demandes al president del CCVOC per tal que agilités el procés de la prolongació dels FFGG des de Sabadell a Granollers.

L'alcaldessa Mercè Pla encapçalant el govern municipal ha treballat en aquesta direcció tot demanant-ho als diferents Consellers que han visitat la nostra població, parlant amb els sectors industrials del nostre municipi, que han fet força en el mateix sentit i també els joves i la població en general que amb el seu suport s'han recollit aquestes signatures. “Ens alegrem que finalment que la Generalitat assumeixi la connexió ferroviària entre Sabadell i Granollers. Esperem que sigui una realitat el més aviat possible” explicava Mercè Pla.Imatge


Imatges relacionades