Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

El Mercat Medieval acull més de 22.000 persones

5 de maig de 2008Al llarg d'aquest cap de setmana, Palau-solità i Plegamans ha acollit la sisena edició del Mercat Medieval. Una cita en que el municipi de Palau ha retrocedit en el temps per convertir-se en un poble medieval.

L'edició d'enguany ha comptat amb l'afluència de més de 22.000 persones (14.000 l'any 2007), que durant els dos dies del Mercat han gaudit de les diverses activitats organitzades per a grans i petits. Espectacles itinerants, cercaviles musicals, demostracions de vol i espectacles d'humor s'han pogut veure durant tot el cap de setmana pels carrers del municipi. Al poblat medieval també s'hi van mostrar antics oficis com el bufador de vidre, el forner, el ferrer, el picapedrer i el terrissaire entre d'altres. “Ha estat un èxit rotund. Gent de tot Catalunya ha passat pel poble aquest cap de setmana per gaudir dels diferents espectacles, la valoració és molt positiva” ha apuntat el regidor de Turisme, Comerç i Indústria David Zambrana.

Un dels factors que ha propiciat l'èxit d'aquesta edició del Mercat Medieval ha estat la nova mesura impulsada per tot l'equip de govern, que fomentava la col•laboració dels comerciants amb el Mercat. Durant tot el cap de setmana, els comerciants van poder vendre els seus productes al carrer, gràcies al tall de l'avinguda Catalunya. “Amb aquest nou format de la fira medieval hem aconseguit apropar al poble una festa que només es realitzava al voltant de Castell. L'hem apropat al poble, potenciant-ne el comerç local i el centre natural de Palau-solità i Plegamans” apuntava l'alcaldessa Mercè Pla, qui ha destacat també que aquesta gran festa “no hagués estat possible sense la implicació de tots els ciutadans de Palau-solità i Plegamans”.

Els restaurants de Palau també van tenir un espai en aquesta edició del Mercat medieval. Per quart any consecutiu es van organitzar les IV jornades de Cuina del Medieval. Diversos restaurants del municipi van oferir un menú de cuina medieval.

La sisena edició del Mercat medieval ha estat organitzada per les regidories de comerç, indústria, turisme i cultura de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.


Imatge


Imatges relacionades