Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 17 de febrer

2.200 alumnes comencen el curs a Palau

12 de setembre de 2006Aquest curs s'estrena l'ampliació de l'escola Can Cladellas i l'IES Ramon Casas s'està ampliant en sis aules més

2.200 nois i noies de Palau comencen les classes aquest 12 de setembre als centres educatius de Palau. Aquesta xifra suposa un increment d'uns 200 alumnes respecte al curs passat, fet que suposa també un increment d'una quinzena de professors més en el cas concret de les escoles públiques de primària. A més, aquest curs presenta com a principal novetat l'ampliació del CEIP Can Cladellas. Aquest curs, amb el nou edifici de l'escola, Can Cladellas, acollirà 351 alumnes, 37 alumnes més que l'any passat, i els alumnes d'Infantil estaran en dos mòduls prefabricats mentre es realitzen les obres de reforma previstes a l'edifici actual. A més, els cursos de tercer, quart i cinquè tindran aquest curs dues línies menys.

Al CEIP Palau el nombre d'alumnes aquest curs és de 415 i disposa de dos mòduls prefabricats –com l'any passat- per a les classes de 5è i 6è. L'any 2000 aquesta escola tenia 175 i, per tant, s'ha d'afrontar una pròxima ampliació pel curs 2007-2008. A més, es preveuen algunes actuacions immediates per fer petites reformes d'alguns desperfectes en el edifici.

Pel que fa a l'escola Folch i Torres el nombre d'alumnes d'aquest curs és 450. Tots els cursos tenen dues línies excepte quart que en té tres. Properament s'instal•larà un mòdul per acollit aquest nou grup i, de cara a l'inici de curs, l'Ajuntament ha instal•lat una porta nova i ha fet una rampa d'accés al centre.

Pel que fa a l'escola Marinada, privada concertada, aquest any té 404 alumnes, 116 dels quals són de secundària.

Obres d'ampliació de l'IES Ramon Casas

D'altra banda, el juliol passat van començar les obres d'ampliació de l'IES Ramon Casas i Carbó. El projecte inclou també obres de reforma i compta amb un pressupost total d'1,3 milions d'€. En concret, l'actuació preveu set aules més que permetran fer tota l'activitat formativa al matí, com la resta d'instituts de la comarca. Pel que fa a la reforma, es preveu l'arranjament i millora d'espais que presenten deficiències. Aquest curs l'IES compta amb uns 600 alumnes.

A mig termini, l'Ajuntament i la Generalitat estan treballant per a la construcció d'un segon IES al municipi i d'un nou centre de primària que s'ubicarà als terrenys de Can Llonch cedits l'any 2001 per l'Ajuntament per aquesta finalitat.Benvinguda als nous mestres

D'altra banda, com es ja tradició a Palau, abans de l'inici de curs escolar, l'Ajuntament va organitzar una recepció als nous mestres que desenvoluparan la seva activitat docent a la vila. En el decurs d'aquesta benvinguda, que es va realitzar al Castell de Plegamans, l'alcaldessa, Teresa Padrós, i la regidora d'Ensenyament, Carmen Cabeza, van explicar als professors algunes de les singularitats de la vila i es va fer la presentació del catàleg d'activitats que la vila ofereix a tots els alumnes dels centres escolars del municipi. Com cada any, el consistori va oferir la col•laboració que sigui necessària pel desenvolupament de la tasca d'aquests professionals.

Imatge
L'IES Ramon Casas afronta la seva remodelació i ampliació

Imatges relacionades

  • Una de les noves aules del CEIP Can Cladellas

    Una de les noves aules del CEIP Can Cladellas