Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

La matèria orgànica del porta a porta de Can Duran i Montjuïc torna en forma de compost per als jardins públics

14 de maig de 2008Els jardins de palau ja són adobats pel compost produït mitjançant la matèria orgànica que generem a casa nostra i que és recollida selectivament en alguns barris del nostre poble i pels grans generadors, com restaurants i escoles.

Fa poques setmanes ha arribat als magatzem del servei de parcs i jardins de Palau 23 m3 de compost, resultat de la transformació de la matèria orgànica domèstica del nostre municipi mitjançant un procés natural que te lloc a la Planta de compostatge de Can Barba. Aquesta substància és una terra vegetal com la que podem trobar als nostres boscos amb unes propietats excepcionals pels arbres, arbustos i les altres plantes que tenim en les nostres zones verdes.

El regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Abel Julien, creu que “d'aquesta manera l'esforç que realitzen a dia d'avui alguns ciutadans de Palau es veu recompensat i es tanca el cicle de la matèria orgànica en benefici del nostre entorn natural”

D'altra banda, el regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa, de qui depèn la política de recollida selectiva a Palau, afirma que “en el segon semestre d'aquest any està prevista la recollida de matèria orgànica a totes les llars de Palau, la qual cosa permetrà una millora en la recollida d'escombraries i situarà al nostre poble com capdavanter en la gestió curosa dels residus”.

El compost és un material molt eficaç per esponjar el sòl en terrenys argilosos, aporta gran quantitat de nutrients, reté la humitat i, com que no conté cap additiu químic, incrementa la quantitat de microorganismes beneficiosos pel cicle natural de la vida.