Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

S'inicia una campanya per controlar el mosquit tigre

15 d'agost de 2008S'acosten els mesos d'estiu i amb ells la presència del mosquit tigre. Per aquest motiu, les regidories de Gestió Ambiental i Medi Natural i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha posat en marxa una campanya per controlar la presència del mosquit tigre al municipi.

A partir del mes de juny i fins a finals d'octubre, la regidories de Gestió Ambiental i Medi Natural i Sostenibilitat incrementaran els controls per detectar l'insecte que fa entre 2 i 10mm i se'l reconeix per les ratlles blanques al cap i al cos. Tanmateix, s'enviarà informació a la ciutadania sobre com prevenir les picades i la proliferació de l'insecte.

La prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit

Els ous i les larves del mosquit Tigre viuen en petites masses d'aigua estancada, en àrees exteriors, properes a la presència humana. No els agrada posar els ous en aigües en moviment ni en basses d'aigua grans.

Per aquest motiu, des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s'avisa que el més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on pot créixer. Cal tenir en compte que l'aplicació d'insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar-ne la plaga. Per això cal evitar les acumulacions d'aigua a casa:

- Buidar dos cops per setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua.
- Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites.
- Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.
- Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua.

És actiu sobretot de dia i principalment a l'exterior de les cases, i s'amaga en àrees ombrívoles. Volen només fins a uns 400 metres del lloc de cria.

Per tal de prevenir les picades, si em de sortir al jardí és recomanable portar roba de màniga llarga, pantalons llargs i mitjons per evitar les picades. També es poden utilitzar repel•lents. En cas de picada hem de desinfectar bé la zona afectada per la picada. El tractament és simptomàtic, en cas de persistència de les molèsties és recomanable consultar el metge.
Per a més informació es pot trucar al telèfon d'atenció ciutadana 012 o al Sanitat Respon 24 hores 902 111 444. També es poden consultar les pàgines web: www.gencat.cat/salut. A Catalunya, no comporta transmissió de cap malaltia.

Durant els mesos d'estiu de l'any passat, diversos veïns de Palau-solità i Plegamans van aportar diverses mostres d'aquest insecte que van ser confirmades com a mosquit tigre pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

Imatge


Imatges relacionades