Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Palau organitza la primera xerrada de seguretat alimentaria

29 de maig de 2008El passat dimecres 28 de maig, l'auditori de la Masia de Can Cortès va ser l'escenari de la xerrada sobre seguretat alimentaria, un tema pioner i proposat per les regidories de Consum i Sanitat de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Una trentena de persones va assistir a la xerrada que tenia per objectiu conscienciar als consumidors sobre riscos alimentaris per les males pràctiques amb els aliments, des de la compra fins al consum. La farmacèutica i biòloga Lídia Vázquez va explicar la importància del procés de tractament dels aliments abans del seu consum. Així, netejar, separar, coure i refredar són les quatre normes per garantir la seguretat dels aliments. “És molt important que el propi consumidor respecti aquestes quatre normes, perquè el procés que fa el producte, des de la granja a taula, sigui segur” comentava Vázquez.

Aquesta ha estat la segona de les xerrades sobre seguretat alimentaria que ha impartit l'Agència Catalana de Seguretat Alimentaria. A petició dels serveis tècnics de l'OMIC de Palau-solità i Plegamans es va impulsar aquest tipus de xerrada. “És molt important que el consumidor faci un tractament acurat dels aliments. De no ser així, es trenca el procés de seguretat que l'aliment ha tingut fins el moment de la venta” comentava Roser Costajussà, responsable de l'Oficina Municipal d'Atenció al Consumidor.

Des de les regidories de Consum i Sanitat s'està estudiant la possibilitat de tornar a fer la mateixa xerrada a finals d'any.

Imatge