Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

El consistori aprova una ordenança reguladora dels residus de la construcció

30 de maig de 2008El ple del mes de maig va aprovar una moció per regular els residus que es generen a la construcció. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de tot el consistori.

La ordenança aprovada té com a objectiu evitar l'existència d'abocadors incontrolats de runes que s'han creat els últims anys al municipi i evitar l'ompliment massiu d'abocadors controlats. Tanmateix, la mesura vol afavorir el reciclatge dels components de les runes minimitzant el consum de recursos i l'impacta inherent a la fabricació de nous materials de construcció.

L'ordenança incideix en el procés de sol•licitud de llicències d'obres per a obres majors (nova construcció), obres menors (reformes), enderrocaments i excavacions i determina la obligatorietat de presentar, per part del sol•licitant un document o projecte tècnic on especifiqui quina gestió farà dels residus generats i en quin volum en generarà.

En funció del volum s'aplicarà un varem i obligarà al sol•licitant de la llicència d'obres a abonar una fiança proporcional que només li serà retornada quan acrediti la gestió de les runes amb un gestor autoritzat per part de l'agencia de residus de Catalunya.

En cas d'incompliment, l'ajuntament com a òrgan competent, executarà la fiança i aplicarà les sancions pertinents.

Aquesta ordenança va ser aprovada amb els vots a favor de tots els membres que conformen el consistori.