Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

Els incendis no són tan desastrosos per la fauna

2 de juny de 2008El passat divendres 30 de maig, la Regidoria de Sostenibilitat i Medi Natural va organitzar la xerrada que duia per títol, “Incendis forestals, el dia després” a l'auditori de la Masia de Can Cortès

Pere Pons, investigador de la UdG i encarregat d'impartir la xerrada, va explicar la gran capacitat de regeneració que tenen els boscos del nostre país. En la seva intervenció, Pons va explicar les conclusions principals dels seus estudis. En aquest sentit, va explicar que la regeneració de l'hàbitat comença immediatament després de l'incendi. La vegetació mediterrània té estratègies sòlides de resposta a l'agressió del foc i soprenentment el rebrot de la nova vegetació afavoreix un tipus de fauna que globalment té més interès que la fauna forestal anterior. En aquest cas, els ocells més rars o en perill de desaparició es veuen afavorits pels incendis i la capacitat de recolonització de l'espai per part dels animals és força més gran del que sembla aparentment.

Pons va parlar també de les estratègies posteriors de gestió dels boscos cremats; segons els seus estudis, la pitjor acció que es pot fer és tallar els arbres cremats i abandonar la vegetació morta en el lloc de l'incendi. En aquest sentit. Pons va explicar que la millor acció és deixar els arbres morts i permetre que la vegetació es regeneri de forma natural.