Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

Es deroga el decret de sequera

8 de juny de 2008Després de les abundants pluges del mes de maig, amb les reserves d'aigua dels embassaments superant el 50% de la seva capacitat, la Generalitat de Catalunya ha derogat el decret de sequera que comportava notables restriccions en l'ús de l'aigua. Des del passat dia 4 de juny, ja es poden regar jardins -públics i privats-, omplir piscines i rentar cotxes.

Malgrat que les reserves d'aigua actuals allunyin el fantasma de les restriccions, el cert és que no hi ha cap motiu per abaixar la guàrdia: vivim en un país sec i tornarem a patir episodis de sequera. Des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palau es considera que la situació actual ha estat un avís que ens indica que hem de posar-nos a treballar per una política seriosa d'estalvi d'aigua.
A partir d'aquest mateix moment, des de la regidoria es desenvoluparan accions per reduir el consum d'aigua de la xarxa pública en la nostra vila:
 Instal•lació gradual de sistemes de recollida d'aigües pluvials per al reg dels parcs i jardins
 Aprofitament dels pous amb aigua no potable pel reg i altres usos municipals
 Normativa d'ús racional de l'aigua aplicable a totes les noves construccions
 Incentius per la implementació de sistemes d'estalvi en edificacions existents
D'altra banda, també es vol felicitar als ciutadans per l'actitud responsable que han tingut durant el temps en què ha estat vigent el decret de sequera. La responsabilitat amb què la població ha reaccionat davant d'aquesta crisi ha fet que el consum d'aigua a Palau s'hagi reduït en un 15% en els darrers mesos, una reducció significativa de la qual tots ens en podem sentir orgullosos.