Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 17 de febrer

L'Ajuntament de Palau es veu obligat a tancar temporalment Ràdio Palau

10 de juny de 2008Ahir dilluns 9 de juny l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans es va veure obligat a tancar temporalment la Ràdio Municipal a conseqüència d'una comunicació rebuda de la Direcció General de Comunicació i Serveis Audiovisuals de la Generalitat on s'indica que és pendent des de l'any 2001, que l'Ajuntament sol•liciti la inspecció tècnica de les instal•lacions un cop autoritzat el canvi d'emplaçament i el canvi de freqüència per part de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació.

L'informa estableix que donat el temps transcorregut i que l'ajuntament només és titular d'una concessió provisional que no el faculta per a la prestació del servei, cal que es reprengui el procediment concessional per tal de regularitzar la situació de l'emissora i evitar la cancel•lació de la reserva de freqüència. “Hem estat set anys emeten il•legalment, sense que al llarg d'aquesta anys s'hagi fet res per arreglar la situació” lamentava l'alcaldessa de Palau, Mercè Pla. Ara, amb aquesta situació, l'Ajuntament es veu obligat a tancar l'emissora, després de tots els esforços que des de la regidoria de comunicació s'han dut a terme per tal de potenciar el mitjà.

Edifici en mal estat
Alhora, un informe emès pel Serveis tècnics de l'Ajuntament, relatiu a l'immoble on s'ubica ràdio Palau, determina que pateix d'aluminosi i que s'ha de reparar el més aviat possible. Tanmateix, l'informe determina que s'ha de fer un estudi estructural per avaluar l'estat dels sostres i la seva reparació i programar una actuació urgent.

Per tots aquests motius i el perill que suposa pels treballadors l'estat de l'edifici, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s'ha vist obligat a cessar les emissions de Ràdio Palau temporalment.

Els serveis tècnics de l'Ajuntament ja estan treballant intensament per solucionar els problemes derivats de l'edifici i alhora demanar a la Direcció General de Comunicació i Serveis de Difusió Audiovisuals que mantingui la reserva de la freqüència mentre es solucionen els problemes de l'edifici.

Ràdio emet a Palau-solità i Plegamans des de 1989. Des de l'entrada de l'actual equip de govern es va apostar decididament pel mitjà, incrementant programació als caps de setmana, l'emissió per internet, fent la programació participativa i plural.

Imatge