Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 16 d'octubre

El consistori fa front a un deute endèmic sense desatendre altres inversions

17 de juny de 2008Finalment, i desprès d'anys de litigis i pronunciaments judicials desfavorables, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha signat un compromís amb l'antic propietari dels terrenys on es troba actualment la Plaça del Doctor Robert, per tal de saldar i liquidar la indemnització pendent per l'expropiació dels terrenys que va tenir l'any 1985.

En el decurs d'aquests darrers mesos, el nou equip de govern de Palau-solità i Plegamans, ha estat negociant amb el particular el pagament d'un deute que òbviament cal assumir, i que el particular, desprès d'anys d'espera i pleits, demanava que es satisfés immediatament i en un únic pagament, instant, en cas contrari, incident d'execució de sentència.

La responsabilitat i la insistència de l'equip de govern, en donar solució favorable als interessos d'ambdues parts, ha permès, aquests dies, signar un compromís en el qual l'Ajuntament, assumeix i fa front a aquesta despesa en dues anualitats, pagant al particular els interessos corresponents. Segons el regidor d'urbanisme Josep Mª Serraviñals, “liquidarem un deute endèmic, sense posar en perill ni desatendre altres inversions necessàries pel municipi, però assumint amb fermesa i determinació una situació que hauria d'haver estat superada fa molt de temps, evitant i estalviant més debats en seu judicial”.

Una llarga història
Els fets es remunten a la dècada dels 80, quan es va expropiar al propietari els terrenys, pactant un pagament fraccionat en mensualitats, que no es van satisfer totalment, doncs mancava pagar 18.861 euros (es va pagar un 46%). Davant l'incompliment, es va signar un conveni que tampoc es va complir. En conseqüència, l'any 2002, i exhaurides les possibles vies de solució consensuada, i davant la manca de compliment per part de l'Ajuntament, el particular va instar reclamació administrativa i posteriorment judicial.

L'any 2006 va recaure sentència condemnatòria per import de 316.990,97 euros, que l'Ajuntament va recórrer. No obstant, el mes de juny de l'any passat, la sentència va esdevenir ferma i el particular va instar a l'Ajuntament el compliment de la mateixa, sol•licitant el pagament total. El Tribunal estableix que cal satisfer al particular una indemnització de 316.990,97, als quals s'ha de descomptar la part ja abonada per l'Ajuntament el seu dia. A més, a aquesta indemnització resultant de 273.841,17 euros se li han de sumar els interessos des que va tenir lloc la reclamació administrativa (l'any 2002), pel que el deute total puja uns 371.514,40 euros.


Imatge


Imatges relacionades