Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

L'Ajuntament es veu obligat a acatar un mandat judicial en relació al Projecte de Reparcel•lació del Pla Parcial Montjuïc

20 de juliol de 2008En el decurs dels darrers mesos, en relació al Projecte de Reparcel•lació del Pla Parcial Montjuïc que data de l'any 2000, l'Ajuntament ha rebut diversos requeriments del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya instant al compliment de la sentència, dictada el 18 d'abril de 2005, i a la que encara, malgrat el temps transcorregut (més de 3 anys), no s'havia donat compliment.

El Projecte de Reparcel•lació del Barri de Montjuïc va fer una valoració dels terrenys destinats a zones verdes i equipaments l'any 2000. En aquell moment, el propietari dels terrenys no va acceptar l'import fixat en el Projecte de Reparcel•lació i va interposar un recurs contenciós administratiu contra aquesta valoració.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de 18 d'abril de 2005, va donar la raó al demandant i va fixar un import de 829.449,94 euros, superior al previst en el Projecte de Reparcel•lació. A aquesta quantitat calia afegir-li també els interessos determinats pel jutge des de l'any 2000. Per últim, la Sala obligava a l'Ajuntament a girar als parcel•listes les quotes, corresponents a aquest projecte de reparcel•lació de l'any 2000.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha decidit assumir el pagament dels interessos meritats des del 7 d'octubre de 2000, que pugen un total de 308.475,37 euros, malgrat que la Sala únicament ordena que sigui assumida per aquest la quantitat de 16.043,61 euros.

Finalment, l'Ajuntament posarà tots els mitjans possibles per tal d'oferir als parcel•listes tota la informació necessària per finalitzar l'aplicació d'un Projecte de Reparcel•lació que per haver estat mal plantejat des del seu inici ha portat aquestes conseqüències.

L'actual Equip de Govern lamenta que, en el seu moment, anteriors consistoris no haguessin arribat a un acord amb el propietari, abans que aquest interposés el recurs contenciós, o en tot cas, no haver sabut trobar una solució durant el procés, abans que la Sala dictés sentència, ara decisió judicial ferma totalment innegociable tant econòmicament com urbanísticament.