Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

S'inicia una campanya informativa de les normes i consells per a la tinença d'animals

4 d'agost de 2008La Regidoria de Governació de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha iniciat una campanya per difondre normes i consells que s'han de seguir si es disposar d'un animal de companyia.

La campanya té per objectiu informar de les obligacions del propietari per garantir la convivència entre els seu animal i els seu entorn. En aquest sentit, entre les diferents normes de convivència es destaca el fet que el propietari d'un gos està obligat a adoptar mesures de seguretat per impedir que la tranquil•litat dels veïns es vegi alterada pel comportament de l'animal. “És important que els propietaris tinguin l'obligació de mantenir els animals en bones condicions higièniques i sanitàries, de benestar i seguretat d'acord amb les característiques de cada espècie” explica el regidor de governació Jaume Oliveras.

Des de la Regidoria de Governació també es recorda que és obligatori identificar l'animal mitjançant microxip, inscriure'l al cens municipal i si es disposa d'un animal perillós s'ha de disposar de la llicència administrativa.

Per vetllar per una bona convivència, la Policia Local de Palau començarà a denunciar a aquelles persones que no tinguin cura del seu animal. Així, es sancionarà amb multes de fins a 400 euros a aquelles persones que disposin d'un gos que no estigui censat o que circuli per la via pública sense anar lligat. Les multes incrementaran dels 401 a 2.000 euros per a aquelles persones que es dediquin a fer venda ambulant o tinguin els gossos abandonats sense vetllar per la seva salut. Finalment, aquelles persones que maltractin o agredeixin físicament els animals podran ser sancionats amb multes de fins a 20.000 euros.

Recordem que aquelles persones que vulguin adoptar un gos es poden adreçar a l'Ajuntament de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 hores.

Palau-solità i Plegamans, divendres 4 de juliol


Imatges relacionades