Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 15 de novembre

Palau celebra una Festa Major amb una participació mai vista

3 de setembre de 2008Des del passat dijous 28 d'agost i fins el dimarts 2 de setembre el poble de Palau-solità i Plegamans ha viscut una de les Festes Majors més participatives dels últims anys. Amb més d'una vuitantena d'activitats programades, milers de persones han gaudit de cinc dies farcits d'activitats lúdico-culturals.

“La valoració de la Festa Major no pot ser més positiva. Han estat cinc dies de festa grossa en que tots els actes han comptat amb una participació masiva” explica l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans Mercè Pla. Per la seva banda, el regidor de cultura Miquel Truyols ha apuntat que la gran participació i mobilització de la gent es deu a l'aire fresc que hi ha al poble de Palau-solità i Plegamans “Aquest dies s'ha notat un ambient com mai s'havia vist. En el darrer any hem notat un increment de participació en tots els actes que hem anat organitzant”.

Els actes van començar dijous amb un recorregut provisional del nou servei d'autobús urbà que es posarà en marxa el proper dia 8 de setembre. Més d'un centenar de persones es van aplegar a la Plaça de la Vila i a Can Cortès per realitzar un recorregut provisional per tot el poble. Un cinema a la fresca la nit de dijous va clausurar un primer dia on la gran participació de públic ja es va començar a fer evident.

Amb la jornada de divendres arribava una de les parts més importants de la Festa Major, a mitja tarda, l'alcaldessa Mercè Pla donava la benvinguda a la Festa Major amb el tradicional brindis fent una crida a la participació en tots els actes. Tot seguit, un dels plats forts de la Festa Gran arribava de la mà del polifacètic actor Toni Albà. La Plaça de la Vila es va omplir de gent que volia veure les imitacions fetes per l'actor de personatges de l'àmbit polític, social i religiós. Una obra de teatre interpretada per Joan Pera va posar punt i final a un segon dia molt intens de Festa Major

El tercer dia de la Festa Gran va iniciar-se amb diverses activitats adreçades a pares i fills. I és que aquesta ha estat una festivitat que ha tingut per objectiu potenciar les relacions intergeneracionals. Ja de cara a la tarda, els jardins de Can Cortès es van quedar petits per escoltar les havaneres a càrrec dels Llops de Mar. Concerts i espectacles juvenils van tancar la nit de dissabte.

La gran participació al llarg de tota la Festa Major es va fer evident diumenge a la cursa Maria Víctor. Més de 600 persones van participar a la cursa (més del doble de que l'edició anterior), un fet que va superar les previsions de la regidoria de festes . A l'esmorzar popular es van repartir més de 1.500 botifarres. Sortosament, l'afluència masiva de gent no va impedir que tots els participants poguessin gaudir tranquilament de tots els actes organitzats. La programació va continuar al llarg del matí amb diverses activitats al Bosc de Can Pavana. El “Pavaventura”, “Jocs de solc” i una ballada de sardanes van ser algunes de les activitats més concorregudes.

Les activitats van continuar amb els Jocs rurals, una activitat que han rera any aplega una gran expectació. Tot seguit, l'envelat va acollir l'esperat concert de tarda amb l'orquestra La Maravella i ja ben entrada la nit, l'espai les carpes va acollir el concert “Se atormenta una Vecina” entre d'altres activitats

Les activitats van continuar dilluns amb diversos espectacles infantils per als més menuts i concerts musicals per a tots els públics al vespre. Finalment, dimarts, el darrer dia de festa Major una festa aquàtica amb inflables i un concert de jazz amb la formació Nelson Project van donar pas a l'acte final de Festa Major, el tradicional Gran Castell de focs d'artifici.

A diferència d'altres anys, la Festa Major s'ha desenvolupat sense incidents remarcables.

Imatge


Imatges relacionades