Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

Les obres de millora de la Variant en la seva connexió amb Palau i el polígon Urvasa començaran a principis de l'any vinent

25 de setembre de 2006El consell de GISA –empresa pública de la Generalitat- ha adjudicat la construcció d'un nou enllaç a diferent nivell al polígon industrial Can Bernades-Subirà (Urvasa), des de la C-59, en el tram entre Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, i en la prolongació del desdoblament d'aquesta carretera fins a l'accés sud de Palau-solità i Plegamans. Els treballs, que suposaran una inversió de 7,7 MEUR, s'iniciaran a principis de l'any vinent i tindran una durada de 12 mesos.
Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat viària, ja que eliminarà un gir a l'esquerra que actualment es produeix a la C-59. Així mateix, també es millorarà la fluïdesa del trànsit en aquesta via, ja que s'evitarà la parada, que ara han de fer els vehicles, per poder accedir al polígon esmentat, i sobretot, es disposarà d'un nou carril d'entrada lliure dels vehicles provinents de Palau-solità i Plegamans que es dirigeixin cap a Barcelona. De fet, aquesta darrera actuació ha estat insistentment reclamada per l'equip de govern de l'Ajuntament de Palau.
Descripció de les obres
Les obres comportaran la construcció d'un nou enllaç format per un pas inferior sota la C-59 per tal de permetre els moviments d'entrada a la zona industrial del trànsit procedent de Barcelona i un ramal d'incorporació des d'aquest sector a la carretera en direcció a Barcelona.
El projecte inclou la construcció d'un tercer carril, d'uns 500 metres de longitud, a la C-59 en ambdós sentits de la circulació, des de l'enllaç de la CIM Vallès fins als ramals de nova construcció. D'altra banda, es desdoblarà un tram de 800 metres de longitud de la C-59, des del carrer Vallès fins a l'enllaç de Masia Julià. Aquesta prolongació del desdoblament comportarà l'ampliació de la passarel•la de vianants actual per tal d'adaptar-la a l'amplada del nou tram desdoblat.
Els treballs inclouran l'adequació d'un vial de servei on s'instal•larà la nova parada de la línia d'autobús Caldes de Montbui – Barcelona en sentit Caldes de Montbui. Les obres es completaran amb la millora del drenatge i la senyalització de la carretera, i amb l'aplicació de les mesures ambientals, com l'estesa de terra vegetal i la hidrosembra de talussos.

Imatge
La Variant (C-59) al terme de Palau