Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 25 de setembre

Xarxa Mobal inclou una bona pràctica de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans

17 de setembre de 2008La Diputació de Barcelona a través de la xarxa mobal ha inclòs una bona pràctica de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans referent al programa d'educació viària realitzat el curs 2007/08.

El programa d'educació viària de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans té com a objectiu fonamental desenvolupar hàbits de conducta de mobilitat segura entre els joves, tenint en compte les necessitats específiques de cada grup d'edat al que s'adreça el missatge. Així, la campanya d'educació viària de la Policia Local pel curs 2007-2008, ha comptat amb la dedicació d'un caporal i dos agents d'aquest cos. D'aquesta manera s'ha pogut incrementar el total de nens del municipi als quals s'han adreçat les activitats, arribant a la xifra rècord de 2282 alumnes, distribuïts des de les escoles bressol fins a quart d' ESO.

Tot plegat ha suposat l'elaboració per part de la policia de nou material pedagògic que s'ha cedit a totes les escoles i de fitxes didàctiques de treball per a tots els nens.

Segons el caporal Rafael Reina, “per nosaltres aquest fet significa un reconeixement molt important a la bona tasca feta des del cos de la Policia Local. Creiem que la feina feta podrà ser de molta utilitat per altres municipis”.

La Xarxa MOBAL és una xarxa destinada a la gestió de la mobilitat i la seguretat viària local. Té com a objectiu fomentar el treball cooperatiu, promoure la formació i l'intercanvi d'informació. Els destinataris principals de la Xarxa MOBAL són els gestors de la mobilitat i la seguretat viària local, és a dir, polítics i tècnics dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona.

Gràcies a l'èxit del programa d'educació viària del curs 2007 / 2008 l'Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans té previst implementar els coneixements en matèria d'educació viària en els programes de gestió de mobilitat segura de la policia local per a tot el municipi i les problemàtiques específiques que s'hi donin.
Així, per al curs 2008-2009 està previst que els agents responsables del programa d'educació viària elaborin un projecte per millorar la gestió de la protecció escolar –entrades i sortides de les escoles- a partir d'un compromís amb les escoles i les associacions de pares.

Enllaços relacionats