Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Els aiguats entre el 12 i el 15 de setembre van deixar a Palau prop de 190 litres per metre quadrat i van obligar a activar el Pla Municipal d'Emergències

27 de setembre de 2006Entre els passats dies 12 i 15 de setembre, Catalunya va patir forts aiguats que a Palau-solità i Plegamans van suposar prop de 190 litres per metre quadrat. L'excepcionalitat d'aquestes pluges en forma de tempesta va fer necessària l'activació del Pla Municipal d'Emergències, en sintonia amb el Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT). En aquests sentit, les incidències van ser les següents:

Les pluges del dia 12 van fer necessari, per part de la Policia Local i Protecció Civil, tallar els guals inundables que discorren al llarg de les rieres, tornar a col•locar tapes de clavegueram aixecades per l'aigua, treure un arbre caigut i netejar alguns punts de l'Avinguda Catalunya per l'arrossegament de fang. Posteriorment, i un cop restablerta la relativa normalitat, es van aixecar les mesures establertes.

El dia 13 les noves pluges van obligar de nou al tall de la B-143 a l'alçada de la Masia Julià, per arrossegament de fang i a la seva neteja, restablint-se el trànsit a les 14'30 hores. També es va fer necessari tallar els guals de les rieres. Aquest dia, es van produir nombroses intervencions de la Policia i Protecció Civil, per reposar tapes de clavegueram, assistir vehicles avariats, etc., així com dels serveis municipals per la neteja de carrers, i col•laboració en general.

El dia 14, des de bon matí, les precipitacions van anar pujant d'intensitat, fet que va fer necessari mantenir talls en carrers i guals en els moments de major intensitat. A la zona nord de Can Riera, les pluges van provocar problemes degut a l'arrossegament de terres i fang com a conseqüència de les obres d'arranjament que s'estan realitzant i, en aquest sentit, va ser important l'ajuda prestada per la concessionària de les obres que va col•laborar activament en el restabliment provisional de la viabilitat.

Durant la nit, es va mantenir el mateix dispositiu.

El dia 15, a última hora de la tarda va caure a sobre de la localitat un xàfec de certa intensitat, que va obligar de nou al tall dels guals de forma puntual. Posteriorment, i un cop nets i habilitats els passos, es van aixecar les restriccions.


Imatge
La Policia Local tallant un gual durant un dels aiguats