Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

S'inicien serveis per donar suport psicològic per a joves i famílies amb necessitats específiques

17 d'octubre de 2008Un estudi realitzat pels tècnics de la regidoria de Serveis Socials i Joventut de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ha permès detectar un conjunt de joves i famílies amb necessitats específiques per rebre tractament psicològic per a fer front a les dificultats personals, relacionals i conductuals. Per aquest motiu, s'han posat en marxa dos serveis de suport psicològic i un Taller per a pares i mares.

Per portar a terme el projecte es crearà un espai on el joves i les seves famílies puguin estar atesos per professionals especialitzats (psicòlegs). L'objectiu d'aquest projecte és el d'oferir les eines que els permetin solucionar les problemàtiques que presenten, per tal d'arribar a una millora de la qualitat de vida i benestar.

Els psicòlegs que portaran a terme el Projecte, ho faran amb un model d'intervenció participatiu i atenen a la pluricausalitat.

PROJECTE D'INTERVENCIÓ PSICO-SOCIAL EN DONES

El dia 10 d'octubre es va posar en marxa un projecte adreçat a totes les dones del municipi que requereixin una intervenció o un tractament psico-social relacionat amb matèria d'igualtat d'oportunitats dona-home. D'aquesta manera, entre altres objectius, s'oferirà el suport i assessorament psicològic, s'intervindrà en situacions problemàtiques i es s'oferirà un servei de proximitat.

Des del Departament de Serveis Socials s'orientarà i es derivarà a aquelles dones susceptibles de rebre aquest servei o tractament, es mantindrà una coordinació fluïda amb l'entitat que porti a terme el projecte i s'avaluaran els resultats obtinguts de manera conjunta. El servei s'oferirà de manera gratuïta per a totes aquelles dones que, prèvia valoració de l'Equip de Serveis Socials, hagin sol•licitat participar-hi.


PROJECTE D'INTERVENCIÓ PSICO-SOCIAL EN JOVES

En aquest cas, el proper 28 d'octubre, es posarà en marxa un projecte està adreçat als joves que presentin qualsevol tipus de problemàtica a nivell de conducta i/o comportament, així com problemes relacionals o d'altre caire que impliqui una intervenció psicològica. Entre els principals objectius en destaca el foment de l'adquisició d'habilitats comunicatives, disminuir els conflictes de relació que es donen a les famílies o desenvolupar programes per a la prevenció de riscos.

Cada persona serà atesa en conseqüència a la seva problemàtica, si es dona el cas, s'intervindrà també amb les famílies , ja sigui en intervenció en teràpia familiar i/o en mediació.

TALLER DE PARES I MARES

El que es pretén amb aquests tallers és poder oferir a les famílies eines que li permetin desenvolupar les seves habilitats per tal d'exercir els seus rols parentals. El projecte està dirigit a pares i mares amb fills/es d'entre 8 anys i 16 anys. Es crearà un espai d'ajuda mútua on les famílies puguin exposar els seus dubtes, problemes o inquietuds i ser recolzats per altres famílies i professionals. Així, es fomentarà l'adquisició d'habilitats comunicatives necessàries per millorar les relacions entre pares/mares i fills/es adolescents, es disminuiran els conflictes de relació que es donen en les famílies. Aquest taller és previst que es posi en funcionament a finals del mes d'octubre.

Les persones interessades en participar en qualsevol d'aquests serveis o tallers han d'adreçar-se a la regidoria de Serveis Socials situada al carrer de Folch i Torres, 88-89 o bé trucant al telèfon 93.864.30.12. En el cas del projecte psico-social en joves, s'han d'adreçar a l'Escorxador trucant al 93.86451.18. Tots els serveis són gratuïts.