Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

LA NOVA UMA FARÀ FRONT A LES ACCIONS QUE MALMETIN EL MEDI AMBIENT

21 d'octubre de 2008El passat dia 20 d'octubre es va presentar a la Masia de Can Cortés la nova Unitat de Medi Ambient de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans (UMA). Un nou vehicle equipat amb les darreres innovacions per a donar resposta a serveis relacionats amb el medi ambient.

Amb la nova unitat, la Policia Local pretén donar resposta eficaç a la creixent demanada de serveis relacionats amb el medi ambient i que afecten a problemàtiques tan diverses com són l'abocament de residus sòlids i líquids, la contaminació del sòl, de les aigües i de l'atmosfera o la coneguda com contaminació acústica. La UMA també treballarà en aspectes relacionats amb els delictes relatius a la protecció de la flora i la fauna, per la qual cosa s'encarregarà també de les campanyes d'inspecció d'animals. “Un dels objectius prioritaris és que la unitat treballi des d'un bon començament en coordinació amb la regidoria de Medi Ambient per tal d'augmentar la rapidesa i l'eficàcia de l'administració municipal en aquesta matèria” apunta el regidor de Governació Jaume Oliveras.

La regidoria de Sostenibilitat i Medi Natural assessorà tècnicament el cos policial i servirà de connexió entre la UMA, els serveis jurídics i la resta d'elements implicats en la tramitació d'expedients. El regidor Abel Julien està convençut que “la col•laboració entre els diferents departaments permetrà resoldre moltes infraccions que ara queden impunes o en el limbo administratiu. Abocaments, focs, sorolls, fums, trànsit agressiu de quads, motos i tot-terrenys, vessaments il•legals d'empreses, etc. seran més fàcilment detectats i sancionats a partir d'ara”. Per altra banda, segons Julien, cal tindre en compte que no tot es redueix a les sancions: el ciutadà que vulgui emprendre accions que millorin o protegeixin el medi ambient tindrà més recursos que l'ajudin; per exemple, la UMA ajudarà en accions futures de voluntariat mediambiental, implantació del carril bici i acompanyament escolar, entre altres projectes de la regidoria.

La primera campanya específica que desenvoluparà aquesta unitat serà la de control d'animals de companyia que es portarà a terme durant tot el mes de novembre.

A aquesta unitat s'hi han destinat quatre agents que han seguit diversos cursos d'aprenentatge en la matèria, impartits per la Diputació de Barcelona i l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Els agents combinaran les seves tasques ordinàries a la Policia Local amb les específiques relacionades amb el medi ambient i se'ls ha dotat d'una uniformitat més operativa així com d'un vehicle equipat amb les darreres innovacions per tal de poder fer front amb èxit a les competències que hauran d'exercir.

La Diputació de Barcelona ha cedit també dues bicicletes per desenvolupar aquesta tasca i és possible que l'any vinent el parc mòbil de la UMA s'ampliï amb una motocicleta de muntanya.Imatge


Imatges relacionades