Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

El Pla Director de l'Aigua: una gestió integral de l'abastament d'aigua a Palau

28 d'octubre de 2008La regidoria de Sostenibilitat i Medi Natural està col•laborant amb l'empresa concessionària de la distribució d'aigua potable a Palau-solità i Plegamans, CASSA, en la redacció d'un Pla Director de l'Aigua. La finalitat d'aquest Pla és identificar les possibles mancances en l'actual xarxa de distribució, proposar les millores a realitzar i, sobretot, preveure les situacions futures de creixement de forma que l'abastiment d'aigua estigui garantit en quantitat i qualitat.

A més, es preveu la substitució progressiva de les canonades antigues per noves canonades amb materials més moderns i resistents. El Pla també preveu prioritzar les accions en funció de la seva urgència, de forma que els problemes actuals més crítics siguin els primers a resoldre i que les millores a realitzar siguin les que tinguin un impacte més favorable entre la població. Per exemple, és prioritari –i, de fet, ja s'hi està treballant- homogeneïtzar les pressions de la xarxa utilitzant vàlvules reguladores en els punts adequats, ja que la pressió és excessiva en molts punts del municipi, provocant problemes en sistemes de reg i subministraments a indústries.

El Pla Director també tindrà en compte quines reserves d'aigua es necessiten -en quins punts i durant quant de temps- per tal de fer front a possibles mancances del subministrament. La viabilitat de l'ús d'aigua de pous per diferents usos (consum humà, reg de jardins, extinció d'incendis i altres) també serà estudiada amb detall.

Segons el regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Abel Julien, “conjuntament amb les mesures d'estalvi d'aigua que implementarà el servei de Parcs i Jardins, la nova ordenança de l'aigua que reduirà el consum de les noves llars en prop del 50% i el Pla Director de l'Aigua, ens situarem entre els municipis capdavanters en una gestió de l'aigua integral i eficient”.


Foto: Abel Julien al dipòsit d'aigua de l'empressa CASA situat a l'Hostal del Fum de Palau-solità i Plegamans


Imatge


Imatges relacionades