Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

Mercè Pla visita l'estructura del nou Hospital que estarà enllestida a finals de novembre.

30 d'octubre de 2008Els alcaldes dels vuit municipis de l'àrea de referència del nou Hospital de Mollet (Palau-solità i Plegamans, Mollet, Parets, Santa Perpètua de Mogoda, La Llagosta, Sant Fost de Campcentelles, Martorelles i Santa Maria de Martorelles) van poder veure d'aprop l'estat de les obres del futur centre durant la visita que va organitzar el Consorci Sanitari de Mollet (CSMV) el passat 27 d'octubre. El nou Hospital entrarà en funcionament el primer semestre de l'any 2010. Segons va manifestar un dels arquitectes del projecte, Lluís Morán, de Corea i Moran Arquitectes, a finals de novembre l'estructura de l'obra estarà acabada.

El nou Hospital és un projecte que s'ha desenvolupat seguint les directrius dels nous equipaments sanitaris del CatSalut, en una línia arquitectònica de volumetria horitzontal, amb patis i obertures que faciliten la llum natural, amb criteris genèrics de relació amb l'entorn i d'accessibilitat.

El projecte inclou dues estratègies innovadores en climatització que ajuden a l'estalvi energètic, com són les bombes de calor refrigerades per aigua amb intercanvi geotèrmic i un sistema de sostre radiant. Les bombes de calor geotèrmiques confereixen major seguretat en termes de salut pública ja que a diferència de l'ús de torres de refrigeració, eviten el risc de legionel•losi a través d'un sistema de condensació per aigua amb intercanvi tèrmic amb el subsòl.

Durant la visita, l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, va destacar la importància que suposarà l'entrada en funcionament d'aquest nou Hospital que donarà un servei sanitari de qualitat i proximitat als ciutadans i ciutadanes del municipi. “Ara estem treballant per aconseguir que els ciutadans del municipi es puguin desplaçar fins al nou Hospital amb el transport públic, que surt des de l'ambulatori" va manifestar Mercè Pla.

Per la seva banda, l'alcalde de Mollet i vicepresident del Consell Rector del CSMV va remarcar que “el nou Hospital és pioner en temes de sostenibilitat a tot a l'estat, i té com a valor afegit el seu emplaçament a la Ronda dels Pinetons, un gran entorn natural”.
D'altra banda Monràs va manifestar que és voluntat de tots els alcaldes de l'àrea de referència que es garanteixi el transport públic fins al nou centre, des de les vuit poblacions a les quals ha de donar servei. En aquest sentit va explicar que el CSMV ha iniciat les accions corresponents amb el Departament de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya, i que ja està realitzant un Pla de Mobilitat Generada, requisit indispensable per a l'obertura del nou equipament sanitari.

La voluntat del CSMV és la de convertir-se en referent de gestió de serveis de salut al territori del Baix Vallès i part del Vallès Occidental, i en aquest sentit el Dr. Jaume Duran, gerent del CSMV, va manifestar que “durant el 2009 es posarà un marxa un pla de participació ciutadana que recollirà la veu dels usuaris en relació amb temes sobre la prestació de serveis , com les llistes d'espera o informació sanitària amb l'objectiu de millorar el servei del nou centre”.

Imatge


Imatges relacionades