Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

La UMA inicia la primera campanya de control d'animals

4 de novembre de 2008La nova unitat mediambiental de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha posat en marxa la primera campanya per controlar els animals domèstics a la via pública.

Durant aquest mes de novembre, els agents de la UMA iniciaran un control exhaustiu als diferents animals de companyia. Així, es controlarà que els animals estiguin xipats, censats i tinguin la documentació en regla. “És important que el ciutadà que disposa d'una animal de companyia tingui clar que l'ha de tenir en perfectes condicions” apuntava el regidor de governació Jaume Oliveras.

Des de la regidoria de Governació es recorda que és obligatori inscriure l'animal als Cens municipal d'animals de companyia. Els tràmits s'han de fer a les dependències de les oficines de l'Ajuntament, de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores. Aportant la següent documentació: sol•licitud del cens, dades personals del propietari (nom, cognom, DNI, domicili, i telèfon), les dades de l'animal i el document que acredita que ha estat identificat.

En cas de disposar d'un gos potencialment perillós s'ha de disposar de la corresponent llicència administrativa.

El propietari d'un animal de companyia està obligat a adoptar mesures de seguretat per impedir que la tranquil•litat dels seus veïns es vegi alterada pel comportament de l'animal. A la via pública, cal respectar preceptes com subjectar l'animal i només deixar-lo anar sense cadena als llocs que així ho permetin, evitar que entri a les zones de jocs infantils o que begui o es renti a les fonts públiques. Està obligat a recollir les deposicions fecals a les vies o espais públics i a evitar miccions a les façanes i al mobiliari urbà.

Las campanya es va iniciar 1 de novembre i s'allargarà fins a finals de mes.

Recordem que la nova UMA es va presentar el passat més d'octubre i té com a objectiu donar resposta eficaç a la creixent demanada de serveis relacionats amb el medi ambient i que afecten a problemàtiques tan diverses com són l'abocament de residus sòlids i líquids, la contaminació del sòl, de les aigües i de l'atmosfera o la coneguda com contaminació acústica. La UMA també treballarà en aspectes relacionats amb els delictes relatius a la protecció de la flora i la fauna, per la qual cosa s'encarregarà també de les campanyes d'inspecció d'animals.


Imatge


Imatges relacionades