Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Comença la campanya de tractament contra la processionària del pi

5 d'octubre de 2006A mitjans d'octubre, l'Ajuntament –a través de la regidoria de Medi Ambient- té previst iniciar els tractaments per combatre la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), un insecte de distribució típicament mediterrània, que constitueix una plaga forestal que ataca els pins i cedres.
Els tractaments fitosanitaris són preventius i es duran a terme de forma localitzada i específica amb un producte inhibidor del creixement i innocu per les persones i animals. Aquesta família d'insecticides, sols afecten als insectes i de forma específica als que estan creixent i fent mudes, per aquest motiu és important realitzar els tractament a l'octubre.
Per tot això, es recomana als veïns i veïnes que a la seva parcel•la tinguin pins o cedres la realització del tractament per una empresa especialitzada. S'ha de tenir en compte que el tractament combat la fase de larva i per tant que s'ha de dur a terme d'octubre a gener, tot i ser preferible realitzar-lo abans que hagin construït les bosses; I, que la realització del tractament durant uns anys consecutius ajuda a l'extinció de la plaga.
El cicle biològic de la processionària dura un any. Les papallones neixen entre juny i setembre. Al cap de pocs dies ponen els ous sobre les acícules dels pins dels quals naixeran les erugues (o larves) en un termini de cinc setmanes. Al començament s'alimenten només de les parts tendres de les fulles i amb l'arribada dels freds construiran la característica bossa de seda en una zona assolellada. Durant aquesta fase s'alimenten molt activament; si l'arbre queda completament defoliat, les colònies d'erugues poden baixar a terra i buscar un altre pi. Els mesos de febrer i març les erugues madures baixen dels pins formant les característiques processons, tot buscant un lloc adequat per enterrar-se, on teixiran un capoll i es transformaran de nou en papallona.

Imatge
Imatge de processonàries

Imatges relacionades

  • Campanya per combatre la plaga d'erugues

    Campanya per combatre la plaga d'erugues