Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

Palau-solità i Plegamans aborda la problemàtica de les violències

20 de novembre de 2008Reflexionar sobre les diverses manifestacions amb les que es fa palesa la presència de la violència en les relacions socials és l'objectiu del cicle “Stop a les violències, una visió municipal” que es durà a terme entre el 24 i el 29 de novembre a Palau-solità i Plegamans.

S'han programat diverses activitats adreçades als diversos públics que es veuen afectats per aquestes problemàtiques. Així, l'Ajuntament vol transmetre estratègies per tal d'ajudar a generar mecanismes per afrontar-les.

S'ha preparat un monogràfic sobre el Model Comunitari de prevenció de les violències, una xerrada sobre “El maltractament subtil”, una obre de teatre monòleg “No puc més”, una xerrada per prevenir la violència des de casa, un explica-contes, una taula rodona sobre civisme i un cinefórum.

A banda de les diverses activitats que s'allargaran durant tota la setmana vinent, també es farà una lectura d'un manifest contra la violència de gènere el dimarts a la plaça de la Vila a les 12h i una encesa d'espelmes i recordatori a les víctimes el mateix dia a les 20:30 a la Masia de Can Cortès.

La setmana dedicada a tractar les violències ha estat organitzada per les regidories de Governació d'Ensenyament, , Serveis Socials i Joventut de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.


PROGRAMA D'ACTIVITATS

STOP a les violències, una visió municipal
del 24 al 29 de novembre

Dilluns 24 de novembre
Monogràfic sobre el Model comunitari de prevenció de les violències
A càrrec del Sr. Salvador Avià
Resum: Exposició teòrica sobre el concepte de violències, el model comunitari com a mètode d'intervenció municipal, i l'experiència del Pla Municipal en Prevenció de les Violències a Badia del Vallès.
Hora: de 10 a 12 hores
Lloc: sala taller de l'Espai Jove l'ESCORXADOR

Xerrada: El maltractament subtil: aspectes psicològics dels maltractaments en la parella
A càrrec de Laura Turu Obradors, psicològa familiar i de parella del centre de psicologia i psicoteràpia Creixement Global.
Hora: a les 19 hores
Lloc: a la Masia de Can Cortès
Organitza: Associació Dones per les Dones amb el suport de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.


Dimarts 25 de novembre
Lectura del manifest contra la violència de gènere
Hora: 12 hores
Lloc: Plaça de la Vila

Teatre monòleg No puc més!
A càrrec de la Sra. Montse Costa, amb text de Glòria Marín.
Què faries si durant un sopar amb amigues reps 13 trucades, la majoria d'elles del teu marit? Aquestes trucades donen peu a explicar la vida d'una dona, mare treballadora, i del món que l'envolta, sempre en clau d'humor per a fer que la vida quotidiana sigui, per la seva normalitat i proximitat, causa del riure en el públic que es veu reflectit en el personatge.
Hora: 19 hores
Lloc: Auditori de la Masia Can Cortés

Encesa d'espelmes i recordatori a les víctimes
A càrrec de l'Associació Dones per les Dones
Hora: 20:30 hores
Lloc: Jardins de la Masia Can CortésDimecres 26 de novembre
Prevenir la violència des de casa
A càrrec de la Sra. Felicitat Llop Campanals, Llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona, Postgraduada en Psicopedagogia per la Facultat de Pedagogia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Mediació i Resolució de Conflictes per la Fundació Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull).
Hora: 19 hores
Lloc: Auditori de la Masia Can Cortés


Dijous 27 de novembre
Ningú més que l'altre
Resum: Explica-contes de gènere que té com a finalitat sensibilitzar la població infantil en la promoció de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. “Tres històries que trenquen els rols habituals: una princesa que surt d'un conte per queixar-se a l'escriptor, una nena que serà astronauta i uns fills que hauran de tenir cura de la seva mare”
Hora: 18 hores
Lloc: a l'Escorxador


Divendres 28 de novembre
Seguretat, civisme i convivència a l'espai públic
Taula rodona en la que s'exposaran diverses visions i perspectives sobre els conflictes a l'espai públic i com aquests afecten a la convivència i a la percepció de seguretat de la població.
Moderador: Pep Montané, cap de comunicació de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Hora: 20 hores
Lloc: Auditori de la Masia Can Cortés


Dissabte 29 de novembre
CINEFORUM
A càrrec de: Associació Dones per les Dones.
Projecció d'una pel•lícula relacionada amb la temàtica de la violència de gènere o domèstica a càrrec de l'Associació Dones per les Dones.
Hora: 19 hores
Lloc: Auditori de la Masia Can Cortés