Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 22 de setembre

Estudiants de Palau visiten la Unitat Mòbil de Vigilància de la Contaminació

28 de novembre de 2008Durant aquest mes de novembre i fins el 10 de desembre, la regidoria de Gestió Ambiental de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans disposa d'una unitat per captar els valors d'immissió que hi ha al centre del municipi. Amb les dades que se n'obtinguin es calcularà l'índex de Qualitat de l'aire en funció dels nivells de contaminants: O3, CO, SO2, NOx (NO i NO2) i PM10.

El passat dimecres, els alumnes de secundaria de l'Institut Ramon cases i Carbó van visitar la unitat per prendre consciència de la problemàtica que representa la contaminació atmosfèrica i el conseqüent canvi climàtic.

Un tècnic especialitzat en la matèria va fer una introducció tèrica sobre els tipus de contaminants que es troben a l'atmosfera i sobre els seus efectes en la població. Seguidament van poder observar l'interior de la unitat i tots els mecanismes a través dels quals es fa l'absorció gasosa, les mesures analítiques i el processament estadístic de les dades.

Segons el regidor de Gestió Ambiental ja ha avançat que “l'any vinent per tant, engegarem campanyes d'estalvi energètic encaminades a reduir el consum tant a les llars com en el transport per mirar de reduir els valors de contaminació presents al nostre municipi”

Per rebre més informació podeu contactar amb l'oficina de Serveis Ambientals de l'Ajuntament.

Imatge


Imatges relacionades