Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

El consistori en ple aprova el nou ROM

28 de novembre de 2008Després de 22 anys de vigència de l'actual ROM (Reglament Orgànic Municipal), tots els regidors de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans van aprovar per unanimitat un nou document que regularà el funcionament bàsic de la corporació municipal.

L'aprovació del ROM és una gran satisfacció perquè adapta les normes de funcionament de l'Ajuntament a les necessitats reals del Palau actual. “Mitjançant la negociació de tots els grups municipals s'ha pogut consensuar un acord satisfactori per a tots” apunta el regidor de governació Jaume Oliveras.

Entre les diverses novetats en destaca la creació de la junta de portaveus, un nou òrgan que ha de servir perquè els portaveus de cada grup municipal es reuneixin abans de cada ple, a fi de tractar els temes del l'ordre del dia del mateix amb l'objectiu d'agilitzar els debats, plantejar posicions i/o pronunciaments de tot el consistori, i establir les regles de debat, així com alterar els temps d'intervenció previstos al ple.

El nou ROM també recull l'adaptació legal dels drets i obligacions dels regidors i regidores, com el deure de presentar una declaració d'activitats econòmiques per evitar així possibles incompatibilitats en el càrrec, o l'obligació de presentar una declaració del patrimoni de cadascú amb la necessitat d'anar-lo actualitzant cada vegada que es produeixi una alteració substancial. Així, com explica Oliveras “s'evitarà la utilització del càrrec amb benefici propi i es podran exigir responsabilitats amb més claredat i transparència”.

En el cas dels debats en els plens entre regidors, amb el nou Reglament Orgànic Municipal queda molt concretat el temps d'intervenció per cada grup municipal. Qui presenta la proposta disposarà d'un temps il•limitat per fer-ho, tot i que la presidència haurà de moderar convenientment les intervencions. Els altres grups disposaran d'un màxim de 10 minuts, amb una recomanació expressa que en siguin 7, en un primer torn d'intervenció; i en un segon torn es disposarà d'un màxim de 3 minuts per grup. Sempre podrà finalitzar el debat, el govern mitjançant el regidor a qui s'hagi delegat la presentació de la proposta, podent l'alcaldia intervenir en qualsevol moment que ho consideri oportú.

Finalment, un cop entri en vigor el nou ROM, els plens s'inciaran a les 19h del darrer dijous de cada mes. Una mesura que permetrà conciliar la vida laboral i familiar dels diferents regidors i regidores de l'Ajuntament.

Imatge


Imatges relacionades