Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 11 de desembre

L'Ajuntament incrementa en més d'un 45% la despesa en ajuts en serveis socials

1 de desembre de 2008La regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha invertit més d'un 45% en matèria de serveis socials respecte la inversió feta l'any 2007. A la segona meitat del 2007, ja es va incrementar la dotació en serveis socials amb prop de 18 mil euros, addicionals als 50 mil que hi va destinar inicialment l'anterior Govern socialista.

La prestació de serveis de caràcter social, les atencions socials i assistencials, diversos convenis amb entitats assistencials i altres transferències d'aquest caire han fet que la Regidoria de l'àrea hagi destinat prop de 100.000€ per aquest any 2008.

En el cas de la gent gran i la dona, tot i mantenir la despesa total, 60.000€ aprox., s'ha invertit la prioritat, l'actual Govern ha reduït la despesa en festes i activitats (un 26%) i ha augmentat les ajudes a aquests col•lectius (un 32%), si comparem amb l'any 2007. Per exemple, s'han gastat uns 10.000€ menys en la Festa de la Gent Gran, en canvi hem gastat uns 10.000€ més en ajudes per estades en residències de la tercera edat

Això fa que l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla afirmi que “aquest increment de prop del 45% en inversions per als serveis socials mostra la voluntat de l'equip de govern de treballar per aquelles persones que per les seves característiques tenen més dificultats per poder tirar endavant”.

Davant la greu situació de crisi econòmica que s'està vivint, l'objectiu de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans seguirà treballant per incrementar substancialment el pressupost per a aquests col•lectius de cara al 2009.

D'altra banda, des de la regidoria de Serveis Socials també es vol posar de manifest que degut al notable increment de sol•licituds de menjador, ha calgut modificar la combinació d'ajuts entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l'Ajuntament. L'any 2007 el CCVOC donava ajuts de menjador a tots aquells sol•licitants que assolien una puntuació superior a 8,5 punts del barem. Aquest any 2008 el límit s'ha fet més difícil, entrant en els ajuts del CCVOC només aquells que superaven els 11 punts. L'Ajuntament ha fet un esforç i ha pogut arribar fins a aquells a partir de 9 punts.

En xifres, el CCVOC ha donat 37 beques de menjador, mentre que l'Ajuntament n'ha donat 33 de menjador (a persones diferents de les becades pel CCVOC), 36 de llibres i material escolar i 12 de horari lectiu d'Escola Bressol. D'aquesta manera, 42 sol•licitants nous han pogut obtenir ajudes aquest any.