Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 16 d'octubre

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra patrullaran conjuntament pels carrers de la vila

8 de desembre de 2008Des del proper dia 9 de desembre i fins al 11 de gener de 2009, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra desenvoluparan un nou dispositiu conjunt de seguretat ciutadana coincidint amb la campanya nadalenca. Aquest dispositiu està orientat a prevenir els fets delictius relacionats amb l'augment de l'activitat comercial i logística que es registra en aquestes dates.

Aquest dispositiu tindrà com objectiu principal la protecció dels comerços durant la campanya nadalenca i es portarà a terme mitjançant patrulles mixtes d'ambdós cossos, que patrullaran a peu per les zones més comercials del municipi.

“És una mostra més de la bona coordinació que existeix entre els dos cossos de policia pel que fa a la prevenció de la seguretat ciutadana” apunta el regidor de governació Jaume Oliveras.

Pel que fa a la localitat de Palau-solità i Plegamans a més de reforçar els serveis de vigilància polígons industrials, zones logístiques s'ha dissenyat un patrullatge a peu de proximitat format per un agent de la Policia Local i un mosso d'esquadra coincidint amb les franges d'horari comercial dels establiments.

Els objectius són:

- prevenir i reduir els delictes contra el patrimoni com ara furts, estrebades i robatoris a les zones comercials ja siguin urbanes o grans superfícies

- prevenir i reduir els robatoris als centres logístics i de distribució així com als vehicles de transport ruta quan fan parades a les àrees de servei.

Per aconseguir aquests objectius, es reforçaran diversos serveis com ara:

- augmentar el patrullatge uniformat, de proximitat i de paisà a les zones comercials

- distribuir personalment consells de seguretat mitjançant trobades informatives a càrrec de les Oficines de Relacions amb la Comunitat i a través dels mitjans de comunicació

- contactar amb els responsables de seguretat de les superfícies comercials per establir canals de coordinació davant de qualsevol incidència i reduir les molèsties i el temps de tramitació de denúncies.


- es reforçarà el control mitjançant els serveis regionals a les grans vies de comunicació, àrees de descans, centres logístics i de distribució de mercaderies

- la informació recollida es distribuirà amb una perspectiva global a les diferents unitats d'anàlisi i investigació

Cadascun d'aquests serveis es planificarà adaptant-se als dies i les hores més adequats. Tots aquests operatius es coordinaran amb les diferents Policies Locals del territori adaptant-se a les necessitats específiques i possibilitats de col•laboració de cada municipi.